TeoriKod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben çok kötümser bakıyorum bu konuya. Çünkü artık yazılım işinde katmadeğer katmak çok basit bir hal aldı. 2 yıl önce 7 ay boyunca uğraşıp bitemediğim bir projeyi, kat be kat saha iyi bir arayüz ile 4 günde bitirdim. Bu 4 günün içinde mobil uygulaması native olarak bitti. Toplam 100 satır kod yazmadım. 4 günde 80k kazandım ama müşteri beni tanıyor ben müşteriyi, bu müşteri bir tık arama yapsa belkide 15k ya bile yapan bulunurdu.
Sizin konunuzun gelirsek, çevremde 3 5 yazılımcı arkadaşım bu şekilde yaptığı işleri artık satamıyorlar, kazançları Max 20k civarı.
Oturup bir ay boyunca 15 tasarım çıkartacaksınız, 3 ayda 45 tasarım olacak ise hizmetlerinizde ayda belki içlerinden sürüm olursa mantıklı. Çünkü halen hazır site kullanan hatrı sayılı bir kesim var.
Umarım herşey gönlünüzce olur.
Yani hocam aklıma başka birşey gelmiyor kurumsal dışında e-ticaret yapabilirim 2 hafta içerisinde bir proje bitirebilirim ancak artık herkes hazır altyapılara doğru yöneldi. yöneliyor kurumsal scriptler içinde aynı şekilde bundan dolayı çekincem var aslında. en azından 2 ay uğraşsam ardından 4-5 ay belirli bir bütçe oluştursam kendime hafif katma değer kazandırsam belirli bir network oluştursam yeterli benim için ardından yurtdışına geçmeyi planlıyorum