Durumunuza çok üzüldüm. Hayat tecrübeden ibarettir birşeyler kaybetmeden bir şeyler kazanamazsınız. Büyük bir para kaybetmiş, acı bir tecrübe kazanmışsınız. Sizdekinin kumar bağımlılığı olduğunu düşünemiyorum. Kumar bağımlısı olan 1 kazanır 5 verir, 10 kazanır 3 verir, 5 kazanır 50 verir vs. Yani bir kazanç görmesi lazım. Sizin anlattığınıza göre hep geri kazanmak için kaybetmişsiniz. Sizde bence kumar bağımlılığı yerine kazanma hırsı var. İçinizdeki bu hırsı söndürmeye bakın kolay yoldan kazanç olmadığını anlayıp hırsınızı kötüye kullandığınızda ne olduğunu görün. Kendinizden emin olun o kötüye kullandığınız güçlü hırsınızı şimdi iyiye kullanıp o borçları büyük bir hırsla kısa sürede kapatabilirsiniz.

Olayı şöylede düşünün bu ülkede bir çok kişi şans oyunu oynar. Örneğin 50 bin kazanan adam tüm giderlerini karşılar ay sonu 3 köşeye atar der bu hafta sonu 1-1 hafta içide 1 olacak şekilde atayım öyle cıvıtmadan kendimide üzmeyecek şekilde 3 lira eğlencesine harcayayım der. Ay sonu zaten 50 yatacağını bilir ve o 3 lira onu üzmez. 3 liradan toplamda 5 lira yapsa bile 2 lira karım var der ya 5 liralık bir alışveriş yapar yads 2 lirayı yer havadan geldi diye. Bunun adı eğlencedir. Adam bunu risk olarak görmez çünkü para geliyor ve gözü 1 e 50 değil ufakt birşey kazanmak. Bu akılla oynayanlar hem zevk alır hem üzülmez. Fakat sizinki bunun tam tersi kendi durumunuz yokken başkasının parasıyla kumar oynuyorsunuz. Bunu eğlence için değil para için yapıp riske giriyorsunuz. Sonucunda hırsınıza yenik düşüp bir daha bir daha diye batıyorsunuz.

Size tavsiyem kumardan önce hırsınızı bir köşeye bırakın hocam. Hırsınızı doğru yola harcayın ve borcunuzu kapatım rahatlayın.