burak.atalay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir alışveriş yaparken fiyat araştırması yapmak sizin yükümlülüğünüz. Serbest piyasa koşullarında tüccar piyasa koşullarını bozacak şekilde zararına ürün vermediği sürece dilediği kar oranıyla satış yapabilir. Yani bu çerçevede kabul edilebilir bir şey olarak görünüyor.

Kanunen iade etme hakkınız yok(ki zaten yanlış beyan ile başvurduğunuz tüketici hakem heyeti kararında da belirtilmiş.) Firma müşteri memnuniyeti adına hediye çeki ile iadeyi kabul etmiş, keşke alsaydınız çünkü bunu bile teklif etme mecburiyeti yok. Bunun haricinde yapacak bir şey yok.

Önerim; mağazanın teklifi hala geçerliyse hediye çekini kabul edin.
Anladım çok teşekkürler. Yalnız hediye çeki alsam bile nette 1000 TL olan ürünler mağazada 4000-5000 TL'ye satılıyor. Serbest piyasa olduğu için kimin kaça sattığı beni çok da ilgilendirmez fakat bu kadar yüksek kar oranlarıyla satmaları zoruma gitti açıkçası. Nette 1000 TL satan adam da kazanıyor bu adamlar da 5000 TL'ye kazanıyorlar. Aradaki fark bu kadar uçuk olmamalıydı, 500-1000 TL fark çıksa yine anlarım 4000 fark olması beni şaşırttı.