KUMARIBIRAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Orijinal hesabım uzun yıllardır burada aktif ve bir çok ticaretim bulunmaktadır.
Fakat böyle bir konuyu kendi adımla açmaya utandım.
Öncelikle bu konuyu anonim bir şekilde açmama müsaade ettiği için.

@Coskun Çetin hocama teşekkür ederim.

Uzun zamandır kumar illeti ile cebelleşen birisiyim.
Sadece son 1 yılda benden neler aldı, bana neler verdi onlardan bahsedeceğim.
Konu biraz uzun olacak fakat bence herkesin okuması ve kumarın bir insandan neler alıp götürebileceğini bilmesi gerekiyor.

Kumara nasıl başladım?

4 Yıl önce falandı sanırım, çok yakın bir arkadaşım akşam saat 21:00 gibi beni aradı.

'' Kanka gel bugün para nasıl yenir sana göstereceğim ''
Dedi ve durumu kötü olan bir arkadaşımdı. Para nereden geldi dediğimde ise.

'' Kumardan kazandım, 200 TL yatırdım 5000 TL çektim ''
Dedi o zamanın şartına göre gayet iyi bir tutardı.
Buluştuk ve kafeye gittik çay kahve içiyoruz işte nasıl olduğunu falan sorarken

'' Kanka gel sana da hesap açalım bu parayıda senin hesapta yükseltelim '' Dedi
Benimde o dönem paraya ihtiyacım var zaten ve 200 TL yi 5000 TL yapmış dolayısı ile bi hayli merak ve heyecan duygusu bastı beni.

Benim adıma hesap açıldı ve oynamaya başladı önce 1000 TL yatırdı kaybetti sonra 2000 TL yatırdı onuda kaybetti son kalan 2000 TL yi de yatırdı o para 8000 TL ye kadar yükseldi ama finalde kaybetti.
Tabi içimizdi kazanma hırsı ve kaybettiğimizi geri çıkarma hissi bürüdü.
Ben bir kaç kişi aradım borç istedim o istedi tekrar 3000 TL paramız oldu ve onu bastık oda gitti.

'' Senin yüzünden kaybettik ben tek oynuyorken hep kazanıyordum ''
Gibi cümleler sarf etti ufak bir tartışma yaşadık ve kafeden ayrıldık.

200 TL ile girdiği yerde 5000 TL kazanılabiliyor düşüncesi hafızama kazındı ki keşke kazınmasaydı....

KUMARA İLK PARA MI NASIL YATIRDIM VE NE KADAR YATIRDIM?

O gün borç alarak oynadığımız 3000 TL nin 1.500 TL si benim borcumdu
Hazır hesabım da açılmıştı neyi nasıl yapabileceğimi öğrenmiş ve anlamıştım.
Sabahına 500 TL daha borç alıp oynamaya başladım 500 TL 2500 TL oldu ve parayı verecekler mi diye merak ettim ve çekim talebi gönderdim tabi borcumda var bu para borcumu da kapatıyordu. Çekim talebi verdim be 500 TL ye karşılık 20 dakkika da 2.500 TL kazandım. Öyle bir mutluyum ki para kazanmak çok kolay gelmeye başladı...

KUMAR BANA NASIL KAZANDIRIYORDU ?

O sıralar sürekli küçük küçük yatırıp biraz yükseltip çekiyordum ve bi hayli hoş geliyordu tabi. Hiç bir şey yapmıyorsun ve telefondan hem oyun oynarak zevk alıyorsun hemde para kazanıyorsun mükemmel geliyor o sıralar tabi. Kısa bir süre böyle devam etti 3 yatırdım 5 aldım 5 yatırdım 8 aldım gibi gibi.

KUMAR BANA NASIL KAYBETTİRDİ?

Yukarıda belirttiğim dönem zaten kazanıyorum daha fazla yatırıp daha fazla kazanayım düşüncesine kapıldım bilgisayarımı sattım yatırdım KAYBETTİM
Tanıdığım bir çok kişiden borç aldım KAYBETTİM
Ozamanlar örnek veriyorum 100 TL kazanıyorum günlük kumara yatırdığım para ise günlük 500 - 1000 TL arasında nasıl yatıyordun diye soracaklar olacak kumar bağımlığısı iseniz BORÇ istemediğiniz hiç kimse kalmaz. SATMADIĞINIZ hiç birşey kalmaz.
Ondan bundan borç alarak yatırıyordum ve sürekli KAYBEDİYORDUM...

KUMAR BANA NELER YAPTIRDI neler ÖĞRETTİ?

KUMAR bana YALAN söylemeyi ÖĞRETTİ .
KUMAR bana YALAN yere yemin etmeyi ÖĞRETTİ .
KUMAR bana GURURSUZLUĞU ÖĞRETTİ.
KUMAR bana ARSIZLIĞI ÖĞRETTİ.
KUMAR bana sevdiklerimin üzerine YEMİN ETMEYİ ÖĞRETTİ.
KUMAR bana geceleri UYUYAMAMAYI ÖĞRETTİ .
KUMAR bana insanlardan BORÇ alıp ÖDEMEMEYİ ÖĞRETTİ.
KUMAR bana ONURSUZLUĞU ÖĞRETTİ.
KUMAR bana AÇ kalmayı ÖĞRETTİ.
KUMAR bana KENDİME HAKARET etmeyi ÖĞRETTİ.
KUMAR bana İHANETİ ÖĞRETTİ.
KUMAR bana bu hayatta ne kadar İĞRENÇ duygu varsa onlara mahkum bırakmayı ÖĞRETTİ.

KUMARI BIRAKMAYI DENEDİN Mİ? BIRAKMAK İÇİN NELER YAPTIN?

Kumarı bırakmak için yapmadığım araştırmadığım hiç bir şey kalmadı.
Bir kaç örnek vereceğim.

- 2 Sene önce sırf kumarı bırakırım 6 ay oynayamam düşüncesi ile ASKERE gittim.
Askeriye de a den z ye herkes kumar oynuyordu ve 6 AY içerisinde - 350.00 TL ile askerliğimi tamamladım o zaman 3 veya 4 bedelli parası.
Bana sorsanız 350.000 TL yi hayatında hiç bir arada gördün mü diye hiç görmedim ama kaybettim. Nasıl oldu? Herkesi arayıp yalan dolanla para istiyordum Abime, küçük kardeşime, anneme krediler çektirdim hala kredileri devam ediyor. Askerdeyim diye kıyamayıp gönderiyorlardı. Tabi her seferinde farklı ve inanılmaz yalanlar. Söylediğim yalanları yazmak istemiyorum çünkü UTANIYORUM....

- Kumarı bırakmak için YEŞİLAYIN YEDAM diye bir projesine katıldım.
Ücretsiz psikoloklar ile görüşüyorsun KUMARI BIRAKMAK İSTEYENLERE ÖNERİRİM.
Bana fayda etmedi çünkü kaybım çok fazlaydı ve hazmedemiyordum bu kadar parayı nasıl ve nereden çıkarabilirim kafası ile psikolok ile bile konuşurken kimden borç alıp KUMAR oynarım düşüncesi kafamdaydı...

KUMAR YÜZÜNDEN YAŞADIĞIN EN KÖTÜ DURUM NEYDİ?

Uzun süreli ciddi düşündüğüm bir ilişkim vardı, askerden yeni geldim ve kız arkadaşım farklı şehirde. Abim durumu bildiği için kız arakdaşınla görüşmeye gitmeyecek misin diye sordu paramın olmadığını söyledim ve bana tekrar kredi çekip verdi. Kız arkadaşıma yarın sabah geleceğimi söyledim ve oda hazırlandı v.s akşam oldu Abimden aldığım parayı geri ödeyebilecek gücüm yoktu ve çok fazla yük olmuştum onun durumuda kötüydü ve sırf ben kız arkadaşımın yanına gidebileyim diye verdiğini biliyordum. Şeytan dürttü bu parayı kumara bas yükselt abinin parasını geri ver kalan para ile kız arkadaşnın yanına git düşüncesi kafamda dolaşıyordu.
Maalesef ki şeytana uydum ve bu şekilde yaptım abimin çekip verdiği para tamamen gitmişti ve kız arkadaşım yarın sabah beni bekliyordu...
Kumarda kaybettikten sonra kendimi çok kötü hissettim üzerimdeki kıyafetlerimi parçaladım kendime tokat attım ama yolun sonuna geldiğimi düşünüyordum.
Ne yapacağımı bilmiyor ve çok çaresiz bir durumdaydım. İçim içime sığmadı ve abimin odasına gittim ağlayarak herşeyi anlattım dolayısı ile askerde aldıklarımın da nereye gittiğini anladı. Bana içinden kızıyordu ama beni teselli ediyordu nasihatlar veriyordu. Çok pişman ve üzgündüm. Abime mahcup olmuştum çok fazla yormuştum. Kız arkadaşım onca hazırlık yapmıştı ne yapacağım bilmiyordum. Allah bin kere razı olsun abim bir çok arkadaşını aradı ve borç para isteyerek tekrar bana para verdi almak istemiyordum çünkü utanıyordum ama bir yandan da hem kız arkadaşımı özlemiştim hemde o o kadar hazırlık yapıp beni bekliyordu... Parayı aldım ve sabah oldu yola çıktım 3-4 gün kalacaktım otelde. Gittiğim gün görüştük ve gece oldu otele geldim.
Şeytan tekrar dürtmeye başladı abimin o durumu gözümün önünde ve ona bir şekilde yardımcı olmak istiyordum ve kumardan o kadar kaybettikten sonra bu sefer verir düşüncesine giriyordum ve maalesef ki gece o parayıda tekrar kumara yatırdım...
Ve sonuç yine aynı KAYBETTİM. O gece intihar etmek istedim kendi kendimi adeta defalarca tokatladım ne yapacağımı şaşırmıştım tekrar arayamazdım abimi ve daha fazla otelde kalamazdım yada kız arkadaşımla buluşamazdım çünkü herşeyi kaybetmiştim...
O gece çıktım yola tekrar memlekete geldim ve kız arkadaşıma gece mesaj attım benim acil dönmem gerekti ailesel bir sıkıntımız var gibi yalanlar söyledim.
Bundan sonrası zaten berbat ama daha fazla uzatıp sizi sıkmak istemiyorum...
Hayatımın belki en kötü günü o gündü arka arkaya o kadar büyük pişmanlığa rağmen tekrar aynı hatayı yapabilmek akıl işi değildi....

------

Konuyu toplayacak ve özetleyecek olursak. Kumarı bıraktım kimsenin dayatmasıyla zoruyla değil artık bu bataklığın içinde olduğumun ve çıkmam gerektiğini biliyorum. Çok fazla borcum var cebimde şuan sigara alabilecek param dahi yok. Kazandığım 5 bini siteye atıp 20 yapıp borcumu öderim belki diye diye özellikle son 2 yılın içinde benden çok fazla şey götürdü. Bu sefer gerçekten ben bırakıyorum bu kumar illetini. İnşallah sizde bırakırsınız. O kadar utanç verici bir şey ki bu konuyu kendi hesabımla bile açmaya utandım. Ben bunları yaşadım benden daha kötü şeyler yaşanlar elbette vardır. Allah herkesin yardımcısı olsun Allah herkese bu kumar bağımlılığının SOĞUKLUĞUNU versin. OYNAMAYIN kimsenin oynamasın VESİLE olmayın. En yakın arkadaşım belki de istemeyerek yaptı ama bana yapabileceği en büyük kötülüğü yapıp KUMARA alıştırdı...

Güncel borç durumum?

- 350.000 TL hayatımda ki kız arkadaşıma borcum var. Kredileri kredi kartları v.s
- 280.000 TL Abime ve kardeşime kalan borcum.
- 100.000 küsür benim kendi kredi ve kartlarım ( Daha fazla vermedikleri için az )
- 80.000 TL yakınlarda aldığım Faizciye olan borcum. En geç 15 inde ödemem gerekiyor ama ödeyebilecek imkanım yok ne yapacağım bilmiyorum ALLAH büyüktür deyip bir şekilde ödemeye çalışacağım.
40.000 + 65.000. = Toplam 105.000 TL annemin adına hem vodofoneden aldığım cihaz hemde türktelekom dan internet üzerine aldığım cihaz.
150.000 TL yakın çevremden aldığım borçlar.

Toplam borç ise 1.000.000 Küsür.

- Nasıl ödemeyi düşünüyorum inanın bende bilmiyorum. Aktif olarak çalıştığım bir iş yeri vardı fakat oradan da çıkartıldım şuan bir gelirim de yok işimde yok ve borcum yukarıda yazdığı gibi.
Ne yapacağım ne edeceğim inanın hiç bilmiyorum bu raddeye gelmeden önce neden bırakmadım bırakamadım onuda bilmiyorum. Ama kararlıyım hiç bir şeklilde 1 TL dahi hiç bir şans oyununa yatırmayacağım ve oynamayacağım.

Benim hayatım bundan ibaret bunlar tamamen yaşanmış gerçek olaylardır.
Benim burada ki amacım ise sadece KUMAR ın bir insandan neler alıp götürebileceğini göstermek. BELKİ BENİMLE BİRLİKTE BİR KAÇ KİŞİ DAHA BIRAKIR BELKİ OYNAMAYI DÜŞÜNEN BİRİLERİ VARSA OYNAMAKTAN VAZGEÇER UMUDU İLE AÇTIM.

Sizlerden bir beklentim yok, sadece bana dua edin Allah bana güç kuvvet versin yeni kapılar açsın üzerimdeki yükten hayırlısı ile kurtulmayı nasip etsin.

Son bir not olarak :

Kumar oynayan hiç kimseyi kınamayın, sizin olduğu gibi bizim de aklımız var fakat o psikolojide bunu kullanamıyoruz. Bataklığın içine bir kere girince o bataklıktan zarar görmeden çıkmak imkansız bir hale geliyor. Kumarın büyüğü küçüğü yoktur arkadaşlar ben arada 300 500 tl atıyorum zevkimi alıyorum demeyin. 200 TL ile çıktığım bu yolda sadece maddi kaybım 1.000.000 TL küsür. Manevi olanları anlatmıyorum bile çünkü kendimden utanıyorum herşeyi anlatabilecek ne yüzüm var nede cesaretim...
Kolay paranın acısı da çok kolay çıkar. En azından hatanızın farkındasınız ve neresinden dönerseniz kardır. Umarım tekrarı yaşanmaz. Geçmiş olsun.