Peşinatlı sistem şöyle: Fuzulev bu sistemdeki bildiğim kadarıyla en eski olan(22 yıllık mı ne), memur kefil ve zorunlu eksper vs. istemiyor, diğer firmalara göre artıları bunlar. İstediğin paranın %7 sini komisyon (sözde kampanyalı oran bu normalde %10 ve bu oranı şuan daha aşağı çekebilecek firma yok. Zamanla ne olur bilinmez.) olarak en baştan alıyorlar(istersen karttan 6 ay vade çekebiliyorlar)
Bunların dışında şu an hiçbir firma 5 aydan daha erken çekiliş kura vs. durumları dışında parayı veremiyor. Onların komisyonu harici başta verdiğin peşinat tutarı dahil her ay ödeyebileceğin miktara göre başta ben bu kadar para istiyorum dediğin miktarın %40 ına ulaştığın zaman sana istediğin miktarı ödeyeceğiz diye firmadan yazı veriyorlar. O kağıt ile arabayı almak istediğin kişiyle görüşüp önce aracın kaydını adına alıyorsun. Aynı gün içerisinde mesai saatlerinde satıcıya para firma tarafından aktarılıyor(satıcı bana nasıl güvensin de noterde paranızı aldınız mı dediğinde evet desin henüz parayı almadan? işte burası biraz sıkıntı karşı taraf bu sistemleri biliyor olmalı ve o kağıta da güvenmeli elindeki kağıt ile sana ödeme yapacağız demişlerdi ya işte o kağıt. Noterde sistem değişti artık noterin hesaba veya ortak hesaba para gidiyor vs. durumlarını bilmiyorum ama hala bu şekilde söyleniyor. Bu konuda sorun olduğunu hiç duymadım çevremden ama ) Daha sonra kalan borcunun miktarı kadar fuzulev aracına rehin bırakıyor. Bu rehin kalkmadan arabayı satamazsınız bildiğiniz üzere Kalan taksitleri de ödeyip faizsiz almış oluyorsunuz. Taksit konusu size bağlı ama 1m para istiyorum ayda 5k ödeyeceğim derseniz istediğiniz miktarın %40 ına ulaşmakta baya bir sürer gibi. Birde belli bir taksit sayısı limiti var mı onu bilmiyorum sormanız lazım.

Basit bir hesapla 1m lik bir araç alacaksınız diye düşünüp hesaplayalım.
70.000 TL onların komisyonu. bunu peşinattan ayrı tutayım.
ulaşmanız gereken %40 lık para = 400.000 TL
peşinat 300.000 TL verdiniz(onların komisyonun dışında diyelim) Kalıyor geriye 100.000 TL(istediğiniz paranın %40 ına ulaşmanız için)
taksit tutarını aylık 25 bin olarak düşünelim(bu taksitleri sanırım her 6 ayda bir 3-5 arttırıyorlar ama en başından tablo yapıyorlar hangi ay ne ödenecek görüyorsunuz)
minimum 5 ay geçmesi gerekiyor %40 a bile ulaşsanız.
parayı verdiğiniz ayda bir taksit öderseniz(25 bin olarak hesapladık) toplamda sisteme giriş yaptığınız ay dahil 5 ay boyunca 25 bin ödeyip 125.000 TL ödemiş oldunuz.
5. ayda size ödemeyi yaparlar ve o zamana kadar 425.000 TL birikmiş olur. 1.000.000 TL lik araç aldınız veya 1.1m lik araç aldınız önemi yok. kalan borç miktarınız 575.000 TL. Bu kadarlık rehin arabınızın üzerin de olur taksit taksit ödemeye devam edersiniz bitene kadar. @WPD; @sanalyus; @PropJoe; @Gokenim;