kardeş yapacak birşey yok... ben ben de ordan burdan birtakım işler için fiyat aldım.. sıfırlar havada uçuştu. videolar seyrettim yorumlar okudum, bir yapay zekaya yaptırdım işimi. borsa robotu da yazdırdım hem de üç ayrı programlama dilinde, arduino'ya kod da yazdırdım. sosyal medya işi için de çalışacak arkadaşlar aradım. aaa baktım yine sıfırlar havada uçuşuyor, daldım internete otomasyonundan içeriğine kadar hallettim. ayda otuz belki elli veya yüz dolara...

haaa diyeceksin ki herçey ai ile olmaz, evet olmuyor. ama bir noktaya kadar yetiyor. o noktadan sonra da profosyonel çekimler falan giriyor devreye zaten.

bu arada... bu ai yüzünden de şirketi kapattım. herşey artık ayağa düştü. zaten otomatik web sitesi yapan araçlar işin çoğunu almıştı zamanında...

ama güzel şeyler çıkıyor... kodlama işi artık sekreterya gibi birşey oldu. angarya gibi birşey. amaaaaa..... bende yeni kapılar açtı...

lazer kesim işleri, ahşap işlemeler, borsa robotları, forex robotları... iyi mi oldu... aslında iyi oldu. daha çok, daha vergisiz, daha rahat bir kazancım var.

yaş da bende az değil bu arada... 56... kısmen uyum sağladım gibi.

ama senin dediğin olmaz. yasaklanmaz... bu çinden mal getirmenin yasaklanması gibi birşey. o kaliteye artık ulaşmak imkansız. kıytırık ürünlere ve hizmetlere kalırız. zira insan yeteneğini aşan işler çıkıyor artık. haa diyorsan ki ben keman çalıyorum resim heykel yapıyorum o iş ayrı. yetenek. ama web sitesi, içerik üretimi, videolar, hatta gerçek çikim videoların editlenmesi... bunlar artık nasıl desem... otomatik işler... bak şöyle örnek vereyim. mesela esp32 diye bir minik çip var. aratırsan bulursun. bu bir bilgisayar. wireless falan var üzerinde, alet edevat kontrol etmek için kullanıyorsun. bir kütüphanesi var, yüklüyorsun sana web server görevi görüyor. hiç ama hiçbirşeyi ile uğraşmıyorsun. veya bilgisayarındaki network kartı. driver yazmıyorsun, driver kodlamıyorsun, yükleniyor ve çalışıyor. sen bağlantına bakıyorsun. oysa benim eski zamanlarımda neler yapardık neywork kartı tanıtmak için. novel denen bir işletim sistei vardı yahu.... bilenlere sor.

ama devir değişiyor... ya uyum sağlayacaksın yada sevimsiz durumlarda kalacaksın.

genç arkadaşlara naçizane tavsiyem ufak ufak rota değiştirmeleridir. değişimden kaçılmıyor... bana da zor. ben aşırı statükocu bir karaterimdir. değişim bani çok kasar. ama... yapacak birşey yok...