1) Savcı fırçalayıp gönderir. Ortada bir ticaret var dol@ndırıcılık yok. Bir ödemeyi geç yapmak, bir borcu ödememek, bir işi geç teslim etmek ya da bir işi hiç teslim etmemek dol@ndırıcılık değiş ticari ihtilaftır. Dol@ndırıcılık kasten işlenen bir suçtur. Kastı somut şekilde iddia edemediğiniz sürece savcı umursamaz.
O yüzden bir çok insan dol@ndırıcıyı şikayet ettim sonuç çıkmadı diye şikayet ediyor. Çünkü kastı öne süremiyorlar. Dol@ndırıcılık bu forumda geniş kullanılıyor. Öyle parayı aldı işi yapmadı meselesinde dol@ndırıclık olmaz. Dol@ndırıclık için işi yapmayacağı ya da yapamayacağı kesin olduğu halde para alırsa ortaya çıkar.
2) Müşteri de mağdur. Evlenebilirsin. Cenazen olabilir. Hastalanabilirsin. Ama sorumlulukarına sahip çıkarsın. İş gecikecekse müşteriye bilgi verirsin. Evleniyorsun hayırlı olsun ama o evi geçindirmek için sorumluluklarıma sahip çıkmam lazım. İş yapıp para kazanmak boyacıya para verip yardım etmekten daha önemlidir.
Hiç bir şey çıkmaz savcılıktan. Savcı çağırırsa kişiden iş için para almadım, domain için para aldım. Domaini kaydettim faturasını kestim. İsterse domaini isterse ücretini iade edebileceğimi söyledim ama kişi uzlaşmak yerine bana dol@ndırıcı diyerek hakaret etti ben de şikayetçiyim dersin. Onun dol@ndırıcılık şikayetine takipsizlik çıkar. Sen hakaretin üzerine gidersen uzlaşmacıya gider sana para öder.