Rica ederim, sizler de sağolun.

O halde ben İrlanda'daki sitelere göz atayım. Belki başka ayakkabı da olabilir. Ya da iki belki üç tane model belirlersem denk gelme ihtimaliniz artar. Denk gelmezseniz de hiç mühim değil. Lütfen gitmişken oranın tadını çıkartın.
Öncelikle çok kibar insanlar. Bazen yol tarifi alırsınız inanın on dakika konuşur, hal hatır sorar burada ne yaptığınızı vs. Küçük ada ülkesi. Turistik yerleri için en fazla 8 günde gezip bitirirsiniz. Dublini detaylı gezseniz 2 gün yeterli sanki. Alışveriş vs derseniz hadi 3 diyelim. Ulaşım için luaslar var tramvay diyeyim. Otobüsler zaman konusunda yetersiz kalıyor. Otobüs durakları arası da uzun İstanbul gibi bir kaçırırsanız topuklara kuvvet. Taksi kullanılabilir. Bir de bazı noktalar ve zamanlar inanılmaz yoğun trafik var. Gençleri aşırı eğlenceli, sürekli kaykay sürüyorlar. Bir de gece veya karanlık saatlerde bilmediğiniz caddelere ya da ıssız yerlere uğramayın. Burası Avrupa diyip güvenmeyin evsiz sayısı orada da var ne yazıkki. Çay içerseniz İngiliz çayı değil İrlanda çayı diyin lütfen sitemkar bakıyorlar.
Ne yazıkki yeme, içme kültürleri sıfır. Özgü hiçbirşey yok. Genelde fast food tarzı ve herşeyin yanında alkol. Bir de adını unuttum ancak güneşli günlerde içki içip pedal çevirdikleri bir araç var. Şoför yönlendiriyor onlar pedal çevirip şehri dolaşıyorlar. Kesinlikle tavsiye ederim. Farklı bir deneyim, başka kişiler de oluyor rahatça iletişimleri var. Sokakta yaşlı insan görmek çok zor. Genelde gençler. Spar adlı marketleri vardı genelde. Atmlerden yanlış hatırlamıyorsam minimum çekim tutarı 20 idi. Grafton street var, müzisyenler caddesi diye de geçer. Bazıları inanılmaz yetenekli. Ve bu cadde alışveriş için de doğru adres. Bir nehir görürseniz Dublin'i kuzey ve güney diye ayıran Liffey nehriydi galiba. Alkol tüketimi tercih ancak bilindik barlarından birisine kesinlikle cuma veya cumartesi akşamı uğrayın oradaki samimiyeti hissedin. Sosyalleşmek için sizinle iletişime geçenler bile olabilir. Yeterki arada tebessüm edin onlara. Zaten gece hayatı publar dışında pek yok. Aman madde bağılılarına dikkat, bu yüzden bilindik yerler dedim. Çok yaygın değiller ama çıkabilirler. Havalimanından şehre bahsettiğim raylı sistem yoktu. 10 Euro'ya oradan bilet alıp en geç yarım saate Dublin merkeze ulaşırsınız. Tabi aracınız olacaksa orada ulaşım kısımlarına boşuna değinmiş oldum.
Bir İngiltere kadar aşırı soğuk değil, insaları gibi de tabi.
Çok karışık yazdım, umarım sıkmamışımdır sizi.