Müşterinin yerinde olsam maalesef ben de d0landırıldığımı düşünürdüm hocam. Çünkü ticaret illa ödeme alarak başlamaz. Forumda ayda onlarca iş veriyorum. İnsanlar profilime bakarak ödeme almadan işe başlıyor. İşi yapan alacağa ödemeye göre, işi veren alacağı işe göre farklı taahhütlerin altına girebilir. Belki müşteriniz sizden aldığı işe güvenerek farklı birine söz verdi. Bazen dilediğiniz kuru özür alıcının ya da satıcının hiçbir işine yaramayabilir. Ayrıca bu tarz bir konu da size müşteri kaybettirir bilginiz olsun. Mesela ben böyle bir konu açan kişiye asla iş vermem. Bunlar benim görüşlerim. Ne sizi tanrım ne de karşı tarafı. Kırdıysam özür dilerim.
Gelelim sorunuzun cevabına; hakaretle alakalı suç duyurusunda bulunmak için ikamet ettiğiniz yerdeki adliyeye gidin. Adliyede müracat bürosuna uğrayın ve konuyu anlatın. Onlar size matbu bir dilekçe verecekler. O dilekçeye size hakaret ettiği delillerin de çıktısını ekleyin. Ardından savcı sizi o dakika çağıra da bilir, çağırmaya da bilir.
Sonrasında karşı tarafı dinleyecek, isterse dava açmak için savcı Sulh Ceza Mahkemesine başvuracak, sonra mahkeme kabul ederse davayı dava başlayacak v.s. Biraz uzun hikaye yani. Ama bir haksızlık olduğuna inanıyorsanız hakkınızı arayın.
Müstakbel eşinizle mutluluklar dilerim.