MKDesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok konuştum çok konu açtım. Bir iki arkadaş dışında destek olan görmedim. Olabilir doğaldır. Ama şu ki konu içinde konuşulan şeyler moderatör yorumları açıklamaları biraz şaşırttı beni. İkilemde kaldım hep bir diğer mod bişey söylerken diğer mod başka türlü birşey söylediği oldu kafalar karıştı. Bariz şeyler de var ki okuyanlar anlar. Burda googlen sağ tık kaydet yapıp yarışmaya katılıp kazananlar oldu. Çok kötü bir durum. Anlattık ama, anlatamadık. Acıklamaz ise kısıtlanacak sonra banlanacak deniyor. Sonra tam olarak ne zaman. Net kural olmadan bu iş düzelmez. Yarışma acan kişilere bu kurallar kısmında bildirilsin. *Zamanında açıklama yapmamak uzaklaştırma ve kısıtlıma cezası getirir
*uyarıdan sonra x gün daha yapmamak tamamen ban sebebidir.
*yarışma açıklanmadan ban açılmaz.
*açıklandıktan sonra ban açılır uzaklaştırma cezası devam eder 1 ay mesela.
*her açıklanmayan gün ödül tutarına ceza tutarı eklenir.
Bunları yapsınlar yarışma sayıları düşer evet korku bundan dolayı zaten. Ama en azından gerçekten logo arayan gerçekten ihtiyacı olan nezih bir yarışma olur.
He birde unutmadan bu işte kendini kanıtlamamış konusu portföyü dahi olmayan kişilerin katılması. Sonra Bir karışıklıkta googleden sağ tık kaydet yapılan logo kazanıyor. Veya tasarımcı olmayan katılıyor çalıntı logo yapıyor yapay zeka ile yaptırıyor, yapay zeka yasak yazıyor ben tecrübelerime güvenerek yapay zeka olduğunu söylüyorum. Kanıt lazım diyor nasıl kanıtlayacağım ben yapay zekayı “tecrübelerime güvenerek derken logoyu yapay zekaya cizdirdiği gibi kaydedip katılmasından domayı anlıyorum.” …

gel gelelim hocam her konuda tasarımcı emek veren kişi şu son 3 yarışmadan dolayı haklıdır. Görünen o ki r10 yarışmaları artık logo arayan kişiler için 1 den fazla örnek görüp parasız logo sahibi olunabilen biryer gibi oldu. Çok yarışma kazandım kazanamadığım ama katıldığım logo çalındı. Kazanan kişiye benim logomu revize olarak yaptırdılar anlatamadım yine derdimi. Bir logo yapıyorum katılıyorum bi bakıyorum logonun 3-4 ufak revizelenmiş halleri var tasarımcı olmayan kişilerdir mutlaka. Tasarımcı olan onu kendine yediremez öyle bişe yapıp katılmaz kendi fikri yoktur. Beyin gücü zayıftır düşünemez başkalarının fikirlerinden ufak değişiklikler yapar. Çok çok çok şey var ama bu konuşmamış halim sabrınıza teşekkür ediyorum.
Seni takdir ederek konuşmama başlamak istiyorum. Çalışmaların ve düşüncelerin değerli ben yine söylüyorum en güzeli hiç bir yarışmaya katılmamak en büyük tepki olur. r10 bişey kaybetmez bu süreçten ama yarışma oluşturan ciddi alıcıları dışarda tutuyorum buradan yaptırıp logoyu dışardan daha ucuza (!) mal edenler farkında olacaktır ne oluyor diye belki bu birebir çalışan tasarımcılara yönelmelerini yada bu hususun daha dikkate alınması sağlar düşüncesindeyim. Ek olarak bu yarışmalar yüzünden kendimi yapay zeka gibi hissediyorum adam prompt veriyor biz yapıyoruz enteresan