Türkiye'de fiyata göre sigortacı kıyaslamak çok popüler. Sigortam.net bir broker şirket normal acentelere göre bazı avantajları da var dezavantajları da. Trafik sigortalarında uygun fiyat veren genellikle bir kaç şirket var isim vermek istemiyorum çünkü uygun fiyat vermek için uyguladıkları politikayı etik bulmuyorum. Bu şirketin de acente sayısı az ve brokerlar ile çalışmıyorlar. O yüzden siz sigortam.net'den uygun fiyat bulduğunuzu sandığınızda aslında bu uygun veren firmalardan fiyat almamış oluyorsunuz. Belki de daha yüksek fiyatla yaptırmış oluyorsunuz. Bu şirketlerden ancak sigorta acentelerinden teklif isteyerek fiyat almanız mümkün. 2. bir önemli konuysa şu: Artık sigorta şirketleri trafik sigortalarından kâr elde edebilmek için( Çünkü bu zamana kadar genellikle zarar ediyorlardı) farklı yöntemler uyguluyorlar. Örneğin zorunlu olarak IMM teminatı ekliyorlar ve eklenen IMM limitleri çıkardıkları prime göre çok fazla . Örneğin Anadolu sigorta 30-40 bin TL IMM için trafik taban fiyatının 3'te biri kadar fiyat ekliyor trafik primine. Oysaki Magdeburger sigorta 2 bin TL gibi komik rakamlarla 5 Milyon IMM, ASİSTANS ve manevi tazminat teminatlarıyla IMM sigortası yapıyor. Bildiğiniz mini kaskogibi bir şey yapıyor yani. Başka bir yöntem olarak acentelere kota uyguluyor. Örneğin bir ay içerisinde yaptığın trafik üretimi 1 milyon tl ise 400 bin Tl'Lik trafik dışı zorunlu olmayan sigorta yapaaksın diyor. Bu yüzden bazıları bunu direk kendisi zorunlu olarak uygularken bazı acenteler de trafik sigortasının yanında ek sigortalar kesiyorlar ferdi kaza eşya yangın gibi gibi. Bunu yapmak zorundalar çünkü yapmazlarsa ikinci poliçeyi kesemezler. Bazı acentelerin kotaları açık olur ve size aynı şirketten diğerlerine göre daha düşük fiyat verir çünkü ek poliçe eklemez çünkü o kotayı başka şekilde oluşturmuştur.
Özetle özellikle trafik sigortası için uygun fiyat arıyorsanız çok fazla yerden teklif almanız gerekir. Tabi sırf zorunlu olduğu için yaptırmak istiyorsanız bu böyle. Ama ben hem zorunlu olduğum için, hem de kendimi ve aracımın verebileceği zararları en geniş kapsam ve kaliteli hizmetle teminat altına almak istiyorum diyorsanız o zaman fiyattan ziyada güvenilir acente veya broker şirketler bulmanız gerekir.