Emreabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 3 doz aşı oldum ve hiçbir yan etki yaşamadım. Çevremde de aşıdan dolayı ciddi bir sağlık sorunu yaşayan kimse olmadı. Ama koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden çok insan tanıdım. Üstelik ben de virüsü atlattım, muhtemelen aşı sayesinde sorunsuz geçti.
Bilimsel olarak da biliyoruz ki, COVID-19 virüsü kalbe ve damar sistemine aşıdan çok daha fazla zarar veriyor. Günlük 2.500 insanın hayatını kaybettiği dönemler yaşandı bu ülkede. O zamanlar aşı yoktu ya da yeni gelmişti. Şimdi toplum bağışıklığı oluşunca, kolu ağrıyanlar suçu hemen aşıya atıyor.
Pfizer-BioNTech aşısı tam 4.6 milyar insana uygulandı. Bu, tarihteki en yaygın tıbbi müdahalelerden biri. Aynı insanlar, 70’lerden beri parasetamol (Minoset gibi) kullanıyor. Üstelik o ilaçlar da prospektüsünü açıp okuyunca karaciğer hasarı dahil birçok yan etki taşıyor.
Sebze ve meyvelerde aşırı pestisit, sigara, alkol, enerji içecekleri... Hepsi kanıtlanmış şekilde zararlı. Ama sıra aşıya gelince, herkes birden uzman kesiliyor. Aslında burada büyük bir başarı var: Eğer bir ilaç milyarlarca insana uygulanıp ölümleri azaltabiliyorsa, bu başarıdır. Bilim budur.

Kendinizi bu kadar önemli hissetmeniz doğal ama dünyanın tüm gizli güçleri sizi kontrol etmeye çalışmıyor olabilir. Gerçek şu ki, bilim binlerce insanın ortak emeğiyle ilerleyen bir sistemdir. Milyarlarca insanı içine alan bir komplonun, üstelik her ülkede binlerce bağımsız bilim insanı ve sağlık çalışanı varken, gizli kalması imkânsızdır. Kaldı ki sizce bu gizli güçler enerji içeceği, alkol, sigara, pestisit gibi yıllardır zarar verdiği bilinen şeyleri neden herkesin gözü önünde satıyor da, gelip sizi bir aşıyla kontrol etmeye çalışıyor? Gerçekler genellikle sıkıcıdır ama doğrudur. Komplolar ise heyecanlıdır ama çoğu zaman gerçeği yansıtmaz

Tam diyorum bizden bi halt olmaz böyle kafası çalışan adamları görünce tekrar umutlaniyorum.