Anladım hocam şuan bilmiyorum onu ama bir bakayım. Siz ne ayarları yapamak istiyorsunuz?
custom config koyunca bi saçmalık oluyodu ssh key eklenmemiş mesela veya dhcp hatası veriyor ama internete bağlı gibi, bazı sorularım olacaktı ama şimdi adım adım tekrar deniyorum çözdüm sayılır aslında.
Direkt ubuntu cloud images şeklinde arama yaparak cloud init uyumlu img sablonunu indirip proxmox a register edebilirsiniz.
Önce boş disk olmayan bir vm oluşturun
Wget ile şablonu ssh den proxmox a indirin.
qm importdisk 100 ubuntu.img local
100 oluşturduğunuz vm in id değeridir. İşlem sonrası disk vmin donanım sayfasında yer alacak tıklayıp onu virtio olarak sunucuya bağlayın. Sonrasında seçeneklerden convert template yapabilirsiniz.
Cloud init kullanmak için clone aldıktan sonra vm e cloud init driver ekleyin yine sayfasından cloud init sekmesinden de bilgileri ip User vs verin çalışır start edince.
clone almadan önce direk template'a --cicustom "user=local:file.conf" şeklinde config veriyorum sonra ip user şifre vs ayarlıyorum ama, bu ayarlar hangi dosyaya yazıyor, benim configde yazdığım ip nereye gidiyor gibi sorularım var aslında.
configi direk /etc/cloud/cloud.cfg.d içine falan olarak ekliyor cloudinit onu kendi sırasına göre mi işliyor?
bazı ayarları yapınca ssh keyleri kabul etmiyordu mesela sanırım regenerate image demek gerekiyormuş, sanırım bunu ilk başta --ide2 local-zfs:cloudinit yapınca otomatik oluşturuyor zaten, ondan sonraki ayarlarda tekrar oluşturmak için regenerate image demem gerekiyor, bu şekilde anladım şu ana kadar
edit: tamam ya hallettim. dediğim gibiymiş ve başka bir sorun da dosyanın başında #cloud-config olmaması imiş