Bu noktada kriterleriniz nedir diye düşünün ve masaya yatırın.
Apple ve Samsung, iki cihazda donanımsal olarak çok çok iyi durumda. Ancak iş yazılım kısmına geldiğinde bambaşka noktaya evriliyorlar. Eğer iOS gibi kullanması basit ve stabil bir işletim sistemi seviyorsanız, bu durumda iPhone cihazların son modellerine bakabilir veya yeni seri cihazları bekleyebilirsiniz.
Ancak telefonu çok kurcalayan, özgürce dolaşmak isteyen biriyseniz, Apple ekosisteminiz yoksa (Mac gibi) Samsung'un S25 Ultra gibi modellerine bakmanız doğru olacaktır.
Bence bazı insanlar gibi kesinlikle şunu alın falan diyenlere takılmayın, kendi isteğinizi masaya yatırın. Bundan birkaç sene önce Apple rakiplerine göre baya iyiydi ancak son senelerde Samsung kendini çok geliştirdi ve farkı kapattı hatta bazı konularda öne geçiyor. Bu yüzden sizin ilk başta işletim sistemlerini değerlendirmeniz, sonrasında da kullanıcı yorumlarına bakarak bir cihaz seçmeniz daha doğru olacaktır. Özellikle araştırma yaparken cihazların kendine has özelliklerine bakmayı unutmayın, örneğin, Samsung'un yapay zeka özelliği gibi.
Android alacaksanız Samsung s25 Ultra'dan başka cihaz tavsiye etmiyorum. Çünkü gerçekten Android işletim sistemine sahip olan en iyi cihaz budur, S24 Ultra'da iyiydi bu modelde çok övülüyor.