Sol şeritte yavaş giden, görüp yol vermeyen, sol şeridi sürekli işgal ederek yasal suç işleyen sürücüden nasıl yol isteyeceğiz?
Hocam %30 sorunllu kitle var... 10 kişiden 3 'ü muhakkak takmayacak senin selektörü de kornayı da.... Alışmak lazım; yoksa her gün kavga edersin biriyle... orta şeride tekrar girip sollayacan mecbur....
Ama şunu asla yapma; dost tavsiyesi.... Asla dibine girip tampon yapma; inatlaşma.... Asla seri selektör atma... Arkasından 3-5 sn müsaade et, 3 selektör baktın yol vermeyecek; orta şeride gidip önüne geç, korna bas geç...
İflah olmazlar, sen başını belaya sokma boşver; birinden zaten bu hareketlerinden ötürü belasını bulur.
Geçeen aynısını yaşadım sağ şeride giricem bomboş; sinyali verdim tam girecem dip gaz yaparak geliyor sivil.... Dedim neyse girmiyorum sağ şeride... Bu sefer bu benim şeride girmek için sinyal veriyor yol istiyor.... VERİR MİSİN? Yok.... Sinirlenmeden ayarı vermek lazım... Arabadan inmek, camı açıp tartışmak, kornaya abanmak gibi agresif hareketlere gerek yok; önceden bunları yapardım faydasını görmedim belayı çekiyorsun anca...