Merhaba dostlar,
Birçoğunuz beni uzun zamandır tanıyor, forumun eski üyelerindenim. Grafik tasarımcıyım, zamanında pek çoğunuzla iş yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.
Ancak son dönemde oldukça zorlu bir süreçten geçiyorum ve sizlerden fikir, yol haritası, belki de biraz anlayış rica ediyorum.
Bir süre foruma ara vermek zorunda kaldım. Özellikle sağlık sorunlarım "konuşma bozukluğu, kalp krizi ve ardından gelen stent işlemleri" hem fiziksel hem psikolojik olarak beni sarstı.
Üstüne bir de ekonomik darboğaza girdim. Destek veren dostlara karşı bile borçlarımı aksattım.
Kolumdan yaşadığım sakatlık nedeniyle dört iğneden sadece ikisini yaptırabildim. Şu anda bu durum kalıcı bir sakatlığa dönüşme aşamasında.
Açık konuşmak gerekirse, bir süredir sokakta kalıyorum. Eve dönecek ne moralim var ne de yüzüm. Ofis haricinde , sektör firmalarına rica edip 1-2 saatliğine bilgisayarlarını kullanıyorum.
Evdeki bilgisayarımı bile satmak zorunda kaldım. Hâlâ elimden geleni yapıyor, iş üretiyorum; hatta hâlâ iyi olduğuma da inanıyorum ama düzenli ve verimli çalışmakta zorlanıyorum.
Gelirlerim azaldı, borçlar birikti, maaşıma haciz geldi, banka eksi hesabımı da kapattı. Şu anda elime geçen 3-4 bin TL civarında bir miktar oluyor, o da sadece hayatta kalmama yetiyor. Bugün itibarıyla toplam borcum yaklaşık 100 bin TL.
Bunun 20 bin TLlik kısmı acil; bugun ödeyemezsem faizle daha da büyüyecek.
Mucizelere inanan biri değilim ama doğru bir yol haritası çizmem gerektiğini biliyorum. Sizden beklentim, bu zor dönemde nasıl toparlanabileceğime dair fikir, strateji ya da kendi tecrübelerinizden öneriler.
Belki bana şöyle yap, şuraya yönel, şu işi düşün diyecek bir akl-ı selim çıkar.
En büyük hayalim tekrar kendi evime gururla dönebilmek ve üretmeye kaldığım yerden daha sağlam bir şekilde devam etmek.
Herkese selam ve saygılarımla.