dizianaliz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Mutlaka forumda yağmur çok yağan köylerden birisinde benim gibi yaşayanlar vardır diye düşümüyorum. Evimizin ön ve arka tarafına sürekli yıldırım düşüyor. Bir bilgisayarım şimşek çakınca bozuldu. Doğayla çatışma şansım yoktu. Voltaj dengesi bozulduğunda otomatik kapanan priz aldım. Hatta şansa bırakmadım iki tane prizi de bu şekilde yeniledim. Sigortaları da değiştirdim dairenin. Ancak 2. bilgisayarım da yine şimşek çakınca güç kaynağından bir çat sesi ve ışık çıkarak bozuldu. Çok küçük bir yerde yaşıyorum ve tamir ettirmem zor. HP Compaq 8200 Elite masaüstü ince kasa bilgisayar. Bu şimşek düşmeye devam edecek gibi sürekli. Nasıl bir önlem alabilirim. Bu durumu yaşayanlar yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
hocam ben de yıllar önce elektrik kesintisinde evdeki TV'nin anakartı bozulmuştu. Servis çok para aldı. Hemen çözüm için araştırmalara başladım. Schneider ve APC ortak üretimi akım koruma prizi aldım. Evimdeki tüm elektronik cihazlar ve beyaz eşyalarda kullanmaya başladım. Yıllardır bir daha elektrik ile alakalı arıza hiç olmadı. Sana da tavsiye ederim. Benim kulandığım akım koruma prizine şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/schneide...-pm-hrsppm1wgr