Bugün R10'da gezinirken Cursor EDU kampanyasının Türkiye için yasaklandığını öğrendim. Bir öğrenci olarak bu kampanyadan faydalanmak beni gerçekten çok mutlu etmişti. Yazılım ve teknolojiye ilgi duyan biri olarak, bu tarz desteklerin bize çok şey kattığını düşünüyorum.
Ancak sonradan öğrendim ki bazı kişiler edu mail satın alıp makul fiyatlara satarak bu kampanyayı topluca suistimal etmiş. Sonuç? Cursor EDU kampanyası artık Türkiyeye kapılarını kapattı. Benim gibi gerçekten ihtiyacı olan birçok öğrenci bu kampanyadan faydalanmaya çalışırken, bir grup fırsatçının açgözlülüğü yüzünden hepimiz mağdur olduk gibi görünüyor.
Şimdi size sormak istiyorum: Bu sadece bana mı böyle geliyor yoksa gerçekten biz Türkler olarak elimizdeki fırsatları hep kötüye mi kullanıyoruz?
İçtenlikle soruyorum. Ve bu durum beni hem üzüyor hem düşündürüyor.
Görüşlerinizi merak ediyorum.
EVET.
Düşünsene ülkenin bütün yetkilerini eline almışsın. İstediğini cezalandırıyorsun, istediğini ödüllendiriyorsun. İstediğinin elindeki yetkileri alıyorsun, hatta kazanılmış haklarını bile sistemlerden silebiliyorsun. Buna kötüye kullanmak diyorsan, bence en kibar tabirle öyle olmalı.