Hocam bu sektöre yıllarınızı vermişsiniz hem r10 yaşınız hem kendi yaşınız olarak abim olarak sizinle bu alan adını paylaşmak isterim iletiyorum saygılarımla.
estağfurullah saygılar bizden.
domain işi birincisi nasip işi
10k $ ya verdiğim domainin 10 yıl bekledim artık süresini uzatmayacaktım yanlışlıkla uzatmışım ve bitimine son günler kala müşteri çıktı
diğeri de bence güzel domaini alıp iyi pazarlama işi
nasıl bir arsa veya dükkan emlak alırken arka sokaklar yerine gelişmekte olan ana cadde üzeri almak o ana cadde geliştikçe cıvıl cıvıl oldukça sizin de mülkünüzün değeri artıyorsa
domain de o şekilde bence
domain işinde hiç para bitmiyor öünkü tam durdu denilen yerde adamlar yeni uzantılar çıkıyor (xyz veya bilmediğimiz bir sürü uzantı)
veya yeni teknolojiler (yapay zeka openai ile başlayan yapay zeka domain furyası)
belirli bir markayı anımsatan domain yerine (kanaldmagazin mesela) daha genel geçer sizi hukuki yollara düşürmeyecek (mesela kolsuztisort salladım tamamen)
toplumun diğer kesimleri de almak için kafasında soru işareti olmayacak domainler sizi daha rahatlatır
diye düşünüyorum
nish alanlarda da güzel domain çıkabilir paranın güzel olduğu (mesela kiralıktiny veya tinykirala gib?)
biraz araştırma biraz öngörü biraz sabır biraz nasip işi
kazancınız bol olsun inşallah