Yurt dışından gelen her telefon için üzerindeki sim kart yuvası kadar (IMEI) 4 aylık kullanım süresi veriliyor.
İphone bazı modellerinde 2 sim var (2 IMEI) ve 4 ay birinde sim kart takılı kalacak, diğerine hiç takmayacaksınız. 4 ay sonra telefon sim (IMEI) bloke olduğunda size sms gelecek, siz de kartınızı bu defa çıkarıp diğer sim (IMEI) yuvasına takacaksınız. 4 ay da o şekilde kullanacaksınız. Bu sim (IMEI) 4 ay dolacağı zaman 2026 yılına girmiş olacaksınız ve her sim kart yuvası için +4 ay daha alacaksınız.
Örnek:
Sim-1 kart yuvası: Şimdi kartı sim-1'e taktınız ve (8 Haziran - 8 Temmuz - 8 Ağustos - 8 Eylül'e kadar) 4 ay kartınız takılı kalacak ve sim-1 IMEI bloke olunca size sms gelecek siz de buradan kartı çıkarıp diğer sim kart yerine (IMEI) takacaksınız.
Sim-2 kart yuvası: 8 Eylül'de taktınız ve (8 Ekim - 8 Kasım - 8 Arallık - 31 Aralık'a kadar) 4 ay kullanacaksınız ve yıl 2026'ya döneceği için 4ay+4a yine kullanabileceksiniz.
IMEI kaydı için ödeme yapmamış olacaksınız.
Hocam çok teşekkür ederim sağ olun peki 16 ay kullandıktan sonra ben pasaport kaydı yapmak istersem daha önce pasaport kaydı yapmış birinin kaydından faydalanabilir miyim hattım onun üstüne olduğunu varsayıyorum çünkü bir pasaport kaydına iki hat kullanılabiliyormuş farklı hatlar öyle bir şey mümkün mü