Yakın zamanda Kurumsal Plus üyeliğine sahip biri açık arttırmada sanırım dolandırıcılık yaptı. Son durum nedir tam emin değilim. Kurumsal plus alması çözüm olmuyor. Aldırılması bir nevze ufak tefek dolandırıcılık yapıcaklar için caydırıcı özelliği oluyor. Büyükler için bir iki güven oluşturup bozum sisteminde sağlam vurgun yapabilirler.

Bence riskli kategoriler için teminat sistemi olabilir. R10 bünyesinde ticaret yapanın teminatı olur. Ticaret anında alıcı teminat durumunu kontrol eder ve ona göre ilerler. İşlem anında teminat tutarı alım satım durumuna göre canlı bir şekilde azalıp çoğalabilir. Ticareti tamamladığında teminat tutarı normale döner. Alım satım aşamasında ise ticaret tutarı kadar teminatı düşer. Böylelikle sorun varsa da teminat güvencesi olur. Bu kesin çözüm. Burada iş yükü alım satım durumunda anlaşmazlıklar vs olursa uğraş söz konusu olabilir. Alıcı aldığında onay verir ise teminat durumu normale dönecektir.

Havuz sistemi R10 için külfet olur. Aşırı iş yükü demek ve bazı kategoriler için sorun.