Kimera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Uzun zamandır google play sektöründeyim. 20 test zorunluluğu geldiğinden beri ben de dahil çoğu kişinin işleri durdu veya çok çok zorlaştı. Üzerine bir de high risk behavior adı altında sebebini net olarak bilemediğimiz ban furyası başladı. 20 cihazla test etme sıkıntısını şirket hesapları açarak çözdüm. Artık gereksiz zaman kaybı yok, ama uygulama incelenirken gelen yüksek riskli davranış banını tam anlamıyla çözemedim. Çok fazla deneme yaptım bir sürü hesap banlattım, arada uyugulama yayınlayabildiğim hesaplar da oldu ama hâlâ şu sebepten onaylanıyor veya şu sebepten banlanıyor diyemiyorum. Onaylanan hesaptaki yöntemin aynısını farklı bilgilerle yeni hesap için denediğimde yine banlanabiliyorum. Her deneme de yaklaşık 1500 TL civarı tuttuğu için can sıkıcı oluyor. Gerçekten deneyecek fikrim kalsa o da sorun değil bulana kadar denerdim.

Forumda bu sorunu aşabilen belki sadece 2-3 kişi vardır diye tahmin ediyorum. Çok yüksek miktarlarda para döndüğü için kimsenin yöntemini anlatacağını da sanmıyorum. Ben olsam ben de anlatmazdım zira yöntem yayıldıkça google politikaları daha da sertleşecektir. Yine de ücretiyle yardım etmek isteyen olursa iletişime geçebilir. Bunun dışında bu sorunı aşmaya çalışan başkaları varsa fikir alışverişi yapabiliriz.

Benim deneyip onay aldığım bir yöntem:

Temiz fiziksel kredi kartı
Daha önce kullanılmamış tel no
Kullanılmamış şirket vergi levhası + Duns
Temiz Kimlik kartı
Sanal makine + Temiz ip
Temiz sıfır gmail hesabı
Önce biraz çerez topluyorum google'da youtube'ta gezerek gmail açmadan önce ve sonra
Sıfırdan cursor ile temiz rastgele basit bir java uygulama yapıyorum şirketle alakalı görünen (her zaman banlandığım pcde hazırlayıp sanal makinede export ettim)
Keystore dosyasını da aynı şekilde sanal pcde ürettim
Kullandığım resimlerin exif verilerini siliyorum
Site olarak sites.google.com kullanıyorum, hem site onayı hem hem privacy policy için vs.
Gerekli evraklarda photoshop kullandığım oluyor, kullanmadığım da oluyor. Bazen orijinali ban yerken fake olan onay alabiliyor.

Tam olarak bu adımları uygulasanız da banlanabiliyorsunuz tabii.
10 da 1 ancak onay alır gerçek olmayan hepsi eninde sonunda patlar.