Gördüğüm kadarıyla burada oldukça fazla, 15+ yıl ve yakın tarihe dayanan üyeliklere sahip ve daha bir çok kişinin sitemi var. Konu ile ilgili bir dayatma var mı yok mu, bununla ilgili bir yorum yapamam. Çünkü biz, örnek veriyorum, Kurumsal Plus üyelik almadan önce çok rahat bir şekilde, kimse karışmadan veya herhangi bir müdahalede bulunulmadan ticaret yapabiliyorduk. Fakat şu an belki değişmiştir, bilemem. O yüzden bu konuyla ilgili yorum yapmıyorum. Ama değinmek istediğim bir nokta var.

Premium üyeliklerin üstünlük sağladığını veya farklı bir muamele gördüğünü düşünüyor burada birçok insan ve genel olarak böyle bir algı, aşağı yukarı her platformda var gibi görünüyor. Bu konuda size şöyle bir şey söyleyeyim, şüphesiz ki altına imzamı atarım: Biz daha çok göz önündeyiz ve daha çok göze batıyoruz. Yetkililer, bizim kurallara uymamız veya hassas davranmamız konusunda daha dikkatliler. Size taviz gösterdikleri birçok şeyi bize gösteremiyorlar. Çünkü "Kurumsal üye onlar, tabii işlem yapmazsınız, onlara işlemez vb." gibi bir algı oluşabileceği veya oluştuğu için bu düşüncelerinizi dile getirirken bir de bu açıdan düşünmenizi ve hem onların üstündeki hem de bizim üzerimizdeki baskıyı anlamanızı öneriyorum.

Bu platformdaki güvenilirlik problemlerini çözmenin en basit yolu Escrow sistemidir. Fakat bunun yasal zorunlulukları ve platformun üzerine alması gereken sorumluluğu çok fazla. Alıcı her ne kadar bu konudan memnun olacak olsa da, satıcı bu durumu kabul etmez. Parasını hesabında görmek ister, aracı bir platformda değil. Kısacası, bu tür sistemlerle iki taraflı memnuniyet sağlanamaz.

Yapılması gereken bir şey varsa, o da kendimizi düzeltmektir. İş ahlakı ve ticaret ahlakı sahibi olmayı öğrenmektir.