Ben bizzat kendime ait facebook dan ilan verdiğim araç parçalarını alacaklarını söyleyerek bir yerde buluştum.
Yıl 2023 Temmuz ayı, parçalara baktılar ettiler havale ile gönderelim dediler ok dedim.
Arıyorlar ahmet iban göndereceğim bana olan borcu buraya gönder çat para geliyor ahmet isminden, mehmet buraya gönder mehmetten geliyor vs.
Neyse uzatmayayım, yanlış gelmiş çekelim abi kusura bakma hesabı toplu görelim dediler (sonradan dikkat ettim çoğu gelen parada açıklama yok, bir kaç tanesinde ise plaka yazılmış.)
Toplamda o gün 80.0000 TL civarı giriş oldu, bir tanesi 2800 TL tutarında.
Bu 2800 TL için 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi (yatar olarak üstelik yatmaz limiti 3 yıl mı ne öyle bir şey), bu 2800 için ben ödeme yapayım dedim adam beni oyaladı kabul etmedi ve aradı "ayda 100-120 bin kazanıyorsun 20 bin ver vazgeçeyim sana koymaz" şeklinde yarım saat konuştu, o 2800 tl tam ödeyeceğim duruşma başka ilde ve olmuş bitmiş....

Avukat + zararları karşılama + bir sürü benle alakası olmayan parayı geri ödeme vs derken 250.000 TL lik oldum, daha da 4 dosya ağır ceza da devam ediyor, istinaf, bölge idare, yargıtay dünya kadar da sürecek işleri var.
Ben kendi halinde mühendis bir adamım, bu sıkıntılardan 1 aydan uzun süre yemek yiyemedim 30 kilo verdim, sağlığım bozuldu, üst çene de dişlerim döküldü (diş etlerim tutmadı, tedavi, ameliyat, dikiş hiç bir şey fayda etmedi), bir film dahi izlerken panik atak geçirir oldum (hafta sonu kemal sunal ın talih kuşu filmini izliyordum mahkeme sahnesi ve hakimin dolandırıcılık dediği yerde gözüm karardı bayıldım saat 15:00 civarı, uyandım akşam 20 olmuş ve yalnız yaşıyorum), böyle boktan saçma sapan işlerle uğraşıyorum.
Dosyalarda bazı kişiler hesaplarını kullandırdıklarını ve kiraladıklarını kabul ediyorlar, hesap bulamayınca bu şekilde alım/satım kılıfı ile hesap buluyormuş bu adamlar.
HTS kayıtlarına göre dolandırılanları ben aramadım, illerimiz farklı, adamları arayan numaralarla hiç bir alakam yok, beni o numaralardan kimse aramamış, benimle parçaları almak için pazarlık edip buluşan numara belli, ilan bilgilerim var, görüşme konuşma yazılı iletişim kayıtlarım var ama ben *********** oldum. Hiç bir parayı çeken ben değilim kamera kayıtları var, 10 bin mi ne limit var atm de o dolduktan sonra ben gidiyorum bankaya çekmeye çekip orada onlara teslim ediyorum bunun kaydı var ama nafile....

Hem paramdan hem sağlığımdan hem psikolojimden oldum, eskiden gbt ye girerken hiç umurumda olmazdı karakol önünden geçmeyen bir adamken 1 kere evimden polisle, bir kere yolda trafik kontrolünde ifade için göz altına alındım.
Üniversitede öğretim görevlisiyim, bir yazılım firmasında satış sonrası hizmetler müdürüyüm, doktora yaptım, iyi bir eğitimim ve sevdiğim bir işim hayatım var hepsi birden mahvolma eşiğine geldi.

Yani demem o ki kim bu işlere giriyorsa en ufak şekilde alakası varsa dilerim ki en ağır cezaları alsınlar, özellikle hesaplarını bilerek kullandıranlar ve başımıza bir şey gelmez diye düşünenler.
Bu iş bir karakol ifadesi ile başlıyor ağır cezada devam ediyor, kimi savcı 90 binlere takipsizlik vermiş (uyapta başka dosyalar birleşince benle alakalı olmayanları da görüp inceledim) "internette basit bir araştırma ile bunun gerçek olmadığı anlaşılabilir kamu hukuku adına kovuşturmaya yer yok" demiş, gibi 2000 lira için bu adam *********** aynı suçtan 4 dosyası var suçludur demiş 3-5 yıllar havada uçuşmuş....

Yine gerildim konuyu toparlayabilecek gibi değilim işte yukarıda ne okuyup anlıyorsanız o şekilde bir hikaye yaşıyorum, son 6 aydır 2 yıl önce bir kaç ahlaksızın üç kuruş sağda solda harcayacağı paranın ceremesini çekiyorum.