Hocam aynı durumu birçok kez dile getirdim nafile yapay zekadan logo yapan bazı kişiler ve kopya yapan bazı isimler zaten şuan kategoriden uzaklaştırılmış. Ama hepsini tespit etmek çok zor. Yapay zeka yasak denmiş fakat bunun bir tespiti yok tasarımcı olan anlar ama söylediğimizde bunu tespit edemeyiz diyorlar. Tespit edemediğiniz birşeyi neden yasaklıyorsunuz ki dimi. Bu konuyu anlıyorum fakat boşa gidecek bi konu ona üzülüyorum. Yarışmalara katılım düştü ve yarışma sahiplerine herşey esnetiliyor.
Önerim; yarışma zamanında açıklanmayan kişi anında kısıtlanmalı. Her gün için ödül tutarı yükseltilmeli geç açıklama yaptığında ceza tutarı yansıtılmalı karşı gelip ödemek istemeyen ömür boyu banlanmalı. Yarışma açabilmek için trade puanı sınırı yükseltilmeli ve premium şartı koyulmalı en az platin olabilir. Aynı şekilde tasarım kategorisinde konusu olmayan katılamamalı. Bu şekilde olduğunda emin olun katılmayan tasarım konusunda iyi isimlerde katılacaktır.
Benzerlik konusuna gelincede en son görüştüğüm ve aldığım bilgiye göre örnek vermem gerekirse r10 logosundaki avatarı alıp gözünü tek silip katılırsanız bu bir örnektir. O logo benzer olmuyor. %100 değil çünkü orjinali 2 göz katıldığınız 1 göz yani %100 değil bu şekilde bir bilgi aldım kimden nerden aldın bu bilgiyi diyecek modlarımız olursa mesajları sildim ama araştırıp bulursanız modlar ile konuşmalarımın geçmişinin incelenmesine izin veriyorum. Saygılar.
Yarışma süreleri konusunda sonuna kadar katılıyorum size. Adam 3 gün sonra cevap yazıp uzatalım diyor ve 3 gün daha uzatılıyor (örnek). Ki bu süre içinde onlarca kez aktif olmuş bakılsa. Standartlar geliştirilse ülke çapınca fırsatlar doğurabilecek birşey ama üstüne düşen olmadığı gibi, kural belirsilizği ve esnetilmesi iyice belirginleşti.