SEBTURKA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karşı tarafın arabasının bilgileri nedir?

Her araba kazasında değer kaybı davası açılmaz. Bunun için gerekli şartlar vardır.

Yukarıdaki bilgi ayrıca dursun.

Şimdi ben buraya genel bilgileri yazayım. Siz karar verin.

Kaza yaptınız ve karşı tarafa zarar verdiniz. Burada tutanak tutup karşı tarafın hasarını sigorta şirketiniz öder. Fakat genelde ustalar 20 bin tutacak şeyi sigorta karşılıyor diyerekten 30-40'lara çıkartabiliyorlar.

Siz adama arkadan vurduğunuz için kendi aracınızı sigortanız karşılamaz fakat kaskonuz varsa kaskoya yaptırtabilirsiniz.

Eğer işin içine kasko, sigorta gibi şirketler girerse arabanızın trimerine kaydı oluyor kazalı diye. Arabanızı satarken kazalı olduğu için alıcısı zor oluyor veya satış ücretiniz düşüyor. Bu gibi düşüncelerden dolayı karşı taraf tutanak tutturmak istemiyor.

Peki siz cebinizden karşı tarafı karşılamazsanız ne olur, gelecek sigorta ödeme zamanı sigorta ücretiniz hayli bir kabarık gelebilir. Yeni fiyatlandırmalardan dolayı aşağı yukarı 8-12 k kadar fazla gelebiliyor.

Umarım verdiğim cevap işine yarar. Sormak istediklerini sorabilirsin hocam.

Not: Karşı tarafın arabasını yaptıracaksan eğer, Kendi ustana yaptır, taksit yaptır, kredi kartına çektir, kredi çek, borç al vb. Aklıma gelenler bunlar.
Ben gariban corsa c 2004 takribi 45k hasarım var. karşı taraf audi a6 ( 14-15 kasa tahmini ) benim kaparotacım yoktu artık oldu tanıdık ile gittim. audinin tamponu görmem lazım dedi ama fotoya göre boya falan 10-15k arası tutar dedi.