mraydinalper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siz örgüt falanmısınız ?
elinize almışsınız burda millete laf söyletmiyonuz hayırdır reis

siyasi görüşe sahipsin chplisin ve ben özgür özele laf etmişim onu kast ederek söyledim.
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olarak, ülkeyi modernleştirme ve çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma yolunda sayısız reform gerçekleştirmiştir. 1923'te Cumhuriyet'i ilan ederek halkın egemenliğini esas alan bir yönetim sistemi kurmuş, ardından laiklik ilkesini benimseyerek din ve devlet işlerini birbirinden ayırmıştır. Eğitim alanında harf inkılabıyla Latin alfabesini kabul etmiş, okuryazarlık oranını artırmak için seferberlik başlatmış ve modern eğitim kurumları kurmuştur. Hukuk sistemini yenileyerek Medeni Kanun'u yürürlüğe koymuş, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda öncü olmuştur. Ekonomide devletçilik politikasıyla sanayileşme ve altyapı projelerini hayata geçirmiş, tarımı modernleştirmiştir. Ayrıca, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nu kurarak milli kimliğin güçlenmesini sağlamış, kültür, sanat ve sporu teşvik ederek toplumu çok yönlü bir şekilde geliştirmiştir. Atatürk, bağımsızlık, bilim ve akıl ışığında modern bir Türkiye inşa ederek yalnızca kendi halkına değil, tüm dünyaya çapında bir ilham kaynağıdır.

Kısacası, bu topraklarda yaşayan bir kişi bile bu büyük adam ile ilgili tek kelime edebiliyorsa, bunu dahi o büyük adama borçludur. İşte kendisi bu kadar büyük bir adamdır.