şimdi kötü senaryodan başlicam.

- eğer yeni ev sahibinin o il sınırlarında başka evi yoksa o evi kullanma hakkı doğuyor. dolayısıyla, tahliye davasını açabilir. ama tabi bi süreç. ama dava sonucunda kazanır o belli

- ben kiracılara satış döneminde kendilerini korumaları gerektiğini söylüyorum. Şöyle kiracının yasal hakkı haftada 1 gün evi göstermektir. Eğer şartlarınızı kabul etmezse (taşınma parası vs) siz de yasal hakkınızı kullanıp 1 gün gösterin.
bir kiracı vardı (ki kendisini severim) ben 1 gün uygunum o da pazarın sabah 8'i dedi. çok zorladı çok zorlandım daire satıldı ama o da o sürede taşınma parasını garantileyip uygun ev bulup çıktı.

burda emlakçıya madem ben çıkartılacağım (satış durumunda) o zaman taşınma parası ve yeni ev bulursam emlakçı komisyonumun ödenmesini istiyorum diyin.

Yani; eğer alan kişi yatırımlık almayacaksa illa tek evi bu yeni ev olacaksa mahkeme sürecini kendi lehinize işletin

bu dediklerimi genelde kötü niyetli kiracıları iyi nieyete çevirmek için kullanıyorum. normal durumlarda bunlar konuşulmuyor bile