🚨 UYARI: Google Play Console Hesabı Satışı Hakkında Önemli Duyuru! 🚨
Merhaba arkadaşlar,
Geçmişte satmış olduğum bir Google Play Console hesabıyla ilgili çok ciddi bir mağduriyet yaşıyorum ve bunu herkesin ders alması için burada paylaşmak istiyorum.
Hesabı satın alan kişi bana yazılımcıyım, kendi uygulamalarımı yükleyeceğim diyerek güven verdi. Satış esnasında tüm işlemler resmi şekilde ilerledi, fatura kesildi ve kişinin ad, soyad, adres ve iletişim bilgileri elimde mevcut. Ancak sonrasında bu kişi, hesap üzerinden dolandırıcılık amaçlı uygulamalar ve ayrıca dating (arkadaşlık) uygulamaları yüklemeye başladı.
En büyük sıkıntı ise şu: Hesabın geliştirici bilgilerinde halen benim adım, soyadım, ofis adresim ve tüm bilgilerim açıkça yer alıyor. Yani ortada açık bir KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) ihlali var ve yapılan tüm işlemler benim üzerimden gözüküyor.
👉 Avukatıma tüm detayları ilettim; yarın (Pazartesi, mesai saatinde) resmi hukuki süreci başlatıyoruz. Sürecin tüm detaylarını burada güncel olarak paylaşacağım.
ÖNEMLİ UYARI:
Google Play Console hesabınız kişisel ve yasal olarak sizin sorumluluğunuzdadır. Hesabınızı satarken tüm riskleri de satmış olmuyorsunuz; tüm yasal sorumluluk yine sizin üzerinizde kalıyor. Birkaç kuruş için böyle bir hata yapmayın, sonrası maddi ve hukuki büyük sorunlara yol açabilir.
Bu konuyu tamamen insanların bilinçlenmesi için açıyorum. Lütfen siz de çevrenizdekileri uyarın 👇
Herkese güvenli ve sorunsuz ticaretler dilerim 🙏