Ev sahibinizle anlaşarak çıkabilirsiniz.
1 Sene önce girdiğine göre zaten güncel piyasadaki kira rakamları ile aynıdır.
Ev sahibiniz taşıma masrafınızı üstlenir biraz taviz verirse çıkmanız iyi olur. Sorun yaşamamak için en iyisi. Taşınmak zor bir süreç.
Taşıma masrafını veya son 2-3 ayın kirasını ödememe gibi ek taviz istenebilir.
Yeni ev sahibi sizi evden çıkarabilir, evde yaşayacağını noterde belirterek, mevcuttaki ev sahibi çıkaramasada yeni ev sahibi çıkarabilir.
boşuna ümit vermeyin yasal açık bulmuşlar ondan faydalanıyorlar ne yazık ki. benzer şekilde beni evden çıkarttılar. ev sahibi evi sattı, halbuki deli gibi zam yapıyorduk ilk dönem 6 ayda bir zam ister hale gelmişti.
sonra biraz baş kaldırınca evi başkasına sattı. aldığı kişinin o ilde başka bir evi yokmuş ve bu sebeple celp yoluyla çıkartabiliyor.
Yeni malik. Noter kanalı ile ihtar gönderir. Devamında tahliye davası. Uzun hikaye.. Stresli süreç. Gerçek şu ki, şuanda içinde kiracı olan daireyi eğer yeni malik oturmak için alacaksa, almaktan vazgeçiyor.. kimse dava ile uğraşmak istemiyor..
Tahliye taahhüdü verdin mi ?
Ev satılırsa, satın alan kişinin de kalabileceği başka bir ev yoksa 6 ay içinde çıkartılabiliyor.
Sözleşmeniz dolmuş adamın kendi evi çıkmanızı istiyorsa çıkmanız gerekiyor en fazla 1 ay süre istersiniz
Ev sahibi yabancı ülkede yabancı bir vatandaş burada işlerini aracı görüyor. Ben TEFE-TÜFE ye razıyım. Ama amacının beni çıkarıp yüksekten kiraya başkasına vermesi olacağını tahmin ediyorum. Aktif ev sahibinin burada oturma gibi bir durumu yok eğer satarsada satın alacak kişinin durumunu bilmiyorum ama amaçlarının beni çıkartıp yüksekten kiraya vermek olacağını düşünüyorum burada sadece aracı ile muhattap oluyoruz. Ben sonuçta buradan taşınmam çok büyük masraf ve sadece 1 yıl oturabildiler.