Peki hocam başvuru belgesi ile mağaza açıp satışa başladıktan sonra trendyol hepsiburada vs. durup dururken tescil onayı ister mi? Benzerlik vs. araştırmayı yaptık isim konusunda sıkıntı yok ama satışa falan başladıktan reklam yaptıktan sonra başvuru ile yetinmeyip tescil belgesi isterse proje çöp olur gibime geliyor. Yaşanabilir mi böyle bir durum?
Mağaza açarken herhangi marka ile ilgii herhangi bir belge istenmez , diyelim ki hepsiburada veya trendyolda xx diye bir mağaza açtın herhangi bir firmanın ürünlerini katalogtan ekleyerek mağazanın adına satış yapabilirsin kendi markan ile satış yapmak için Marka Ekle veya Marka oluştur ile markanın oluşturursun ki bunda da marka tescili istenmez markanın sistemi eklersin ekleyeceğin her ürünü kendi markan altında satışa açabilirsin. kendi markan altında sattığın ürünlern kendi üretimin veya ithalatin olması gerekmez . benim giyim üzerine tescilli markam var benim ürünlerimi katalogtan ekleyen firmalar vardı ,sonuçta düz renk tişört ama benim satışıma engel olmalarından ziyade benim fiyatımın çok altında satış yapıyorlardı diye marka tescilimi yükleyerek satışlarını durdurdum ama hediyelik eşya kategorisinde ki markamın tescilini yüklemiyorum çünkü o kategoride ithal ürünler satıyorum ve bu ürünleri herkes temin etme imkanı var açtığım ilana herkes girebiliyor onlar satış yaptıkça benim ilanımdaki favori sayısı artıyor ilan ön plana çıkıyor ilan çok popüler olduğunda ben o ilanda istedğim firmaların satışına izin veriyorum

veya çok popüler ilanlar Trendyolda firmalara da satılabiliyor .