Yukarıda bir arkadaş senaryo yazmış ama bende size bir senaryo yazayım. Tabi bu senaryoyu duymak hoşunuza gitmeyecek ( Senaryo dememe bakmayın 20 yıl önce Bir evden hırsızlık asayiş olayındaki yaşadıklarıma benziyor anlattıklarınız birebir )
Kasa içindeki altınları kendiniz aldınız, paraya ihtiyacınız olduğu için eşinize falanda söyleyemediniz çünkü evliliğiniz bu sebeple sıkıntıya girebilirdi. daha sonra polis çağırarak eşinizin polisin dediklerini duymasını istediniz, eşiniz kendisini suçlu hissetsin diye ters psikoloji ile üstünlük kurup eşinizin sizden şüphe etmemesini sağlamaya çalışıyorsunuz hatta dediniz ki bak konu açtım üye olduğum bir foruma "herkes tanıdık biri yapmıştır diyor" sen sürekli evdesin akrabaların arkadaşların eve gelip gidiyor burada en çok hatası olan sensin diyerek, Umarım eşiniz akıllı bir kadındır ve kendini suçlamayı bırakıp etrafında olup bitenleri anlamaya çalışır .
Hırsızlık suçunun aynı çatı altında oturan veya aralarında belli bir akrabalık bulunan kişiler arasında işlenmesi durumunda cezaya hükmolunmayacağı TCK'nın 167 maddesinde düzenlenmiştir. Son zamanlardaki değişiklikleri vs. bilmiyorum sadece örnek vermek açısından kanun maddesini söyledim Avukat arkadaşlar varsa madde ile ilgili gelişmeleri yada yazdığım yanlışsa doğrusunu buraya yazabilir.