Aeknasd145 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şöyle bir durum yaşadım tam kaynağını nasıl bulup çözebilirim bilgisi olan var mı?

Bazen geceleri sunucu tamamen kilitleniyor ve ben manuel olarak yeniden başlatana kadar hiçbir siteye erişilemiyor. SSH bağlantısı dahi kurulamaz hale geliyor. Sunucuda 7-8 adet WordPress sitesi, birkaç basit HTML site ve bir adet özel yazılmış PHP yazılım mevcut. Ancak, ağır yük oluşturacak bir işlem veya uygulama bulunmuyor.
Şüphem şu: Gece saatlerinde sunucu otomatik olarak bir yedekleme işlemi mi yapıyor, ya da başka bir işlem mi çalışıyor? Çünkü Disk Throughput bir anda ciddi şekilde artıyor.
Donanım metrikleri – Restart atmadan önceki durum:
  • CPU: Saat 05:36’da %3 seviyesinden %19’a çıkıyor. Yaklaşık 2.5 saat bu seviyede kalıyor. Sonrasında bir anda %0.65 civarına düşüyor (ben reset atana kadar bu şekilde kalıyor). Normalde %2-5 aralığında çalışıyor.
  • RAM: 05:39’da bellek kullanımı "kayboluyor" yani anlık olarak ölçülemiyor gibi görünüyor. Saat 06:10 civarında çok kısa bir süre %80’lere çıkıp tekrar kayboluyor.
  • Disk Kullanımı: %65 dolulukta, yani aşırı dolu değil.
  • Disk Throughput: 05:38 – 08:14 arasında ciddi bir artış gösteriyor. Normalde 0.01 MiB civarındayken bir anda 240 MiB seviyelerine çıkıyor (okuma - read).
  • Disk IOPS: Aynı zaman diliminde read işlemleri için saniyede 0’dan 4.30k IOPS’a çıkıyor.
Selam hocam sunucu bilgilerini iletebilirseniz çözebilirim