Çok soru var sorulacak. Burada cevap vermesenizde kendinize sorun bu soruları, geçmiş olsun.
Kasayı kiminle birlikte aldınız? (Size satın almayı öneren ve kasanın açıklarını bilen bir yakınınız olabilir mi ?)
Evinize kurulu olan sensörlerden haberdar olan kaç kişi var ve konumlarını biliyorlar mı ?
Genelde kullandığınız dört haneli şifrelerinizi bilen biri var mı ? (Örneğin telefon şifreniz ya da banka kartı kasada kullandığınız şifrenizle aynıdır. Bunu bilen kaç kişi var?)
*Aynı soruyu şu şekilde sorayım. Eşiniz dışında şifreyi (veya yaklaşık bilgisini) bilen başka biri olabilir mi?
Parasal mevzularınızı (birikiminiz, bu ayki cironuz vs.) kaç kişiye anlatırsınız ?
Evde başka biri (temizlikçi, usta, bakım görevlisi) son 1 ay içinde bulunmuş muydu?
Evinize dışarıdan ulaşım ne kadar kolay? Balkon, cam, kapı vs. nasıl korunuyor?
Daha önce altınların çalındığını söylediniz, o olayla bu olay arasında benzerlik hissediyor musunuz? Şüphelendiğiniz ortak biri var mı?
Eşinizin bu olayla ilgili tepkisi nasıl oldu?
Eğer elinizde somut bir delil yoksa, eşinizden şüphelenmeyi bir kenara bırakmanız en doğrusu olur. Bir ömür geçireceğiniz insan hakkında bu şekilde düşünmek, hem sizi hem ilişkinizi yıpratır.
sağolun hocam yazdığınız için bende yanıt vereyim
* kasadan haberi olan ben eşim babam annem kayınpeder.
* şifreyi ben dışında bilen yok eşim ise birkaç kez sormuştu niye söylemiyorsun diye o şekilde bir kez söyledim ama bilmiyorum diyor. Para konusunu babama dahi anlatmıyorum. Tek bilen eşim. Çünkü birlikte kazanıyoruz.
* usta geldi ama tuvaletle alakalı yanında hep ben durdum. Komşular ara sıra eşimle oturmaya geliyor ama evdeyken olacak bir durum değil kasanın kusursuz açılması.
* eve dışarıdan ulaşmak site olduğundan kolay değil hiçbir yerde açık cam yoktu yani şüpheli durum yok.
* daha önceki altınlar eşimin düğün altınları bir miktarı hiç karışıklık olmadan çalınmış. Sahte altınlar vardı onlar dahi gitmişti. Aynı yerin üstünde bir miktar daha vardı onlar duruyordu. Bu durumdan sonra kasa ve diğer önlemleri aldım
* eşim şaka yaptığımı düşündü. Biraz ağladı ama ben şuan nasıl buraya yazabilecek durumda isem o da aynı durumda ne çok yıprandı ne az. Ama gece ses duyduk o da ürpererek kalktı evi komple aradım biri vardır diye.
keşke hırsız girseydi diyorum hocam keşke dağınık kalsaydı bi yerler. Şuan en zor durumda kaldığım durum bir miktar da manevi