Merhaba,

Mesleklerin zorluklarına karar verirken belirli kıstasların açıkça gözden geçirilmesi elzem olabilir. Bunlardan en önemli iki tanesi İCRA ETMEK ve KARAR VERMEK. Bu iki kıstası merkeze alarak her ikisinde de güçlük çekilmekte olduğunu deneyimlediğimiz meslek ya da meslekler en zorladır.

Örnek olarak; polis ya da asker gibi kolluk kuvvetleri mesleklerini bir çatışma sırasında icra ederken, öncesinde veya olay anında çeşitli stratejileri geliştirmek için gerekli donanımlara ya sahiptirler ya da duruma göre yeni stretijler kazanmaya muktedirdirler. Fakat bir operatör doktor yahut cerrah, acil bir ameliyat sırasında görevlerini hem icra etmek hem de o an hasta için en doğru kararı vermekte hataya ya da düşünmeye pek az yer verme durumunda oldukları için çok daha zor bir görevin altına girmiş olurlar.

Öte yandan polis, asker gibi kolluk kuvvetleri hem kendi hem de içinde bulundukları toplumun canlarını korumak için mücadele verirken, hekimler münferit olarak tek bir hastanın hayati tehlikesi ile karşı kaşıyadır. Dolayısıyla Kolluk kuvvetleri için o meslekleri en ağır şartlara tabi tutulabilir. Diğer yandan pandemik salgınların da hesaba katılacak olduğunu düşünürsek, o zaman diliminde de yine doktorlar, geliştirme, düşünmek ve koordinasyon olmak konusunda kendilerine vakit ayırabilirler.

Dolayısıyla mesleklerden önce kıstasları belirlemek belki bu konuda daha net bir fikre ulaşabilmek adına yardımcı olabilir.

Herkese mesleğinin zorlukları karşısında sabır ve güç dilerim.