kritik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyi ki geldiniz.
Tamda ilk mesajda dediğim gibi sizin bu haber temanız gibi haber girilecek şekilde bir iş istedim. Yani yarın işi teslim ettiğinizde haber girilebilecek olsun. Zaten ayrıntıda yazdım ( Tema düzenleme, seo vs) ve üstüne üstlük acaba ben anlatamıyor muyum diye de yazdım.
Elbette daha sonra mobil uygulamadan tutun botlara kadar başka şeyler bir müşteri talep eder bunun içinde zaten yapacak kişi fiyat verir. Ama benim temelde istediğim sizinde belirttiğiniz üzere hazır haber girilebilecek temel düzeyde....
Hazır sistemler kullanan birisi olduğunuz için wp tarafındaki arkadaşlarla aynı frekansta konuşamıyorsunuz.

Wp de herşey manueldir, birileri sizin için önceden ihtiyaçlarınızı tahmin edip ona özgü bir geliştirme yapmaz. Bu hazır temalar için bile geçerli, bu işin temelinde olan sitemap gibi amp gibi alanlar için bile ayrıca eklentiler hatta bazı durumlarda düzenlemeler yapmak gerekir.

Birebir hazır haber teması bile alsanız kendiniz müdehale etmeniz gerekecek durumlar oluşur.

Wordpress işi yapan arkadaşlarada şu açıdan anlayış göstermek gerekiyor, çok fazla insan çeşidi var. Siz hakim olmadığınız için herşeyi hazır bir sistemi kalıp olarak sunmuşsunuz ancak öyle insanlar varki ben herşeyi hazır demiştim sitemde şu niye yok diye extra istekler ile satıcı hayattan soğutabiliyorlar. Muhtemelen arkadaşlarımız kendi tecrübelerinden kaynaklı sizinde o amaçla tek bir ödeme yapıyım sıkıştıkça, ihtiyaç oldukça üstüne gidip hizmeti süresiz devam ettiriyim gibi biri olup olmadığınızı anlamaya çalışmışlar.

Benim size önerebileceğim mümkünse localhost a wordpress i kendiniz kurmanız yönetim panelini incelemeniz sizi yormayacağına emin olunca seçeceğiniz temada yapılacak düzenlemeleri madde madde oluşturup o liste ile teklif almanız olacak. Geliştirici arkadaşlar veya ajans hizmeti veren arkadaşlar net olarak yapılacak işi görmezlerse teklif dahi sunmak istemeyeceklerdir söylediğim sebeblerden dolayı.

Ayrıca muhtemelen bir convert işlemide yaptırmanız gerekecek bunun içinde ajans olarak hizmet veren arkadaşlar alınmasın ama geliştirici olarak hizmet veren arkadaşlar url kaybı yaşamadan, türkçe karakter sorunu yaşamadan geçişi daha iyi yapabilirler.

Ayrıca mutlaka dışarıdan hiç farkında olmasanızda wp in bir cpu/ram yükü vardır iş verirken cache optimizasyonunuda yapmalarını isteyin, sadece eklenti kurup geçilecek bir konu değil. Seo ve site hızlandırma işi yapan farklı arkadaşlar var bu hizmeti ayrıcada alabilirsiniz.