brbtt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirket sermaye ortağı değilsiniz neticede.

Hiç kimse size ciro’dan pay vermez bence.

Maaşınızda veya priminizde değişiklik isteyebilirsiniz.

*Diğer seçenek gidip kendi işinizi kurabilirsiniz. Kâr’ın %100’ünü alırsınız.

-Sektör iyi ve kârlı bir sektör ise sermayeyi biz koyarız, kâr oranını belirler biz bize beraber böyle bir girişimde bulunabiliriz.

..
%20 netin altına indiklerini zannetmiyorum. en fazla %15'e kadar iniyorlardır. yapılır yapılmayacak iş değil, sermayeye bakıyor, gerisini ben hallediyorum zaten. 300k bütçe ile ayda rahat 4-5 milyon ciro yaptırırım, ama uğraştırıcı iş.

AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 yilin, 2024ten onceki 5 yildaki katkiniz nedir bunlari da paylasir misiniz? Sirketin size verdigi hedefler nedir? (bilirsiniz sirkette her sene kisilere hedef verilir, mesela bu hedefleri tutturma oraniniz nedir sene sonunda yaptiginiz feedback gorusmelerinde?

Bunlara istinaden bir form grafigi belirlenebilir ve masaya oturuldugunda yuksek maas mi, cirodan yuzde mi, vb konusulabilir.
şirket bana benimle alakalı olmayan hedefler verdi zamanında da yanlış hedef verdiler yani benim yaptığım işle alakalı olmayan, genel itibariyle ben istenilen tüm hedefleri gerçekleştirdim. 1'e 17'nin altına hiç düşmedim.

zoraki5561 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı yorumlar gerçekten komik. Şirket seni niye işe alır ona para kazandırman için. Çok kazandırdın diye kimse seni şirketine ortak yapmaz. Prim verilir veya maaş artışı yapılır. Ama kimse binbir emekle kurduğu şirketine seni ortak yapmaz. Uçuk oranlarda kardan pay vermez. Gerçekler budur. Kimse vazgeçilmez değildir birçok kez yaşadık. Makul seviyede maaş talebinde bulunursun şirket uygun görürse arttırır. İşine gelmezse başka bir iş bakılır.
ciroya ortak olmuşluğum var, yani her ay x ciroda şu % gibi. ilk yıl böyle çalışmıştım hatta iyi de kazandım ama sonra sindirdiler mi naptılar anlamadım, bir anda maaş+ prime döndük ben zararlı çıktım hep.

ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşleri artık firma bünyesinde yönetemiyorum yanıma adam almam lazım ve ayrıca bu para ile geçinemiyorum diyin.
Ajans açacağınızı söyleyerek çalışmak istiyorlarsa aylık onlara maliyetiniz vergi dahil ne kadarsa fatura keseceğinizi ve bu şekilde çalışabileceğinizi söyleyin.
ilave olarak en az işler için iki kişiyi işe alacağınızı söyleyerek bu kişilerin maaşını sizin vereceğinizi ama başarıdan pay almak istediğinizi söyleyerek cirodan %3 gibi bir tutardan başlayarak %1 e razı olacak şekilde çıkın dışarı firmadan.
Acilen 2 3 firma bularak ve sermayesi düşük şekilde bir ilave eticaret işi kurarak kendiniz için çalışmaya başlayın.
bu arada işleri büyütmek ve firma kurmak ayrı bir yetenek ve basiret gerektirir. Bunu karşılayabileceğinizi düşünerek bunu öneriyorum. vergi, stok, ticaret, ik yönetimi vs ve başka bir çok konuda da bilgili olmalısınız.
başarılar diliyorum
biliyorum her işin zorluğu var, yıllarboyu hep kendi işlerimi yaptım herhangi bir şirkete çalışmadım 11 yıl. konfor alanından çıkmam gerekiyor bir an önce.

mhmtgncdl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptığınız işlere göre maaşınız düşük ama bazı yorumlardaki gaza gelmemenizi tavsiye ederim. Öncelikle sizi tatmin edecek maaşı belirleyip ona göre ilerlemeniz daha iyi olur. Şirketle görüşüp belirlediğiniz maaş veya buna yakın bir ücret konusunda anlaşamıyorsanız kaç saat çalıştığınıza bağlı olarak kendi işinizi kurma yolunda ek iş alabilirsiniz. Maaşlı çalışayım riske girmeyeyim diyorsanız farklı şirketlerde iş bakabilirsiniz. Elinizde mevcut bir işiniz olduğu için daha seçici davranma avantajınız var. Yabancı diliniz mevcutsa hem maaşlı hem de freelance olarak yurtdışı işler daha cazip
haziran ayında kendileriyle konuşmayı planlıyorum bakalım nasip.

PeriBoss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam benim 150k bütçesini yönettiğim x bir firmadan aldığım para 75k+. Cesaretli olun 100k + prim + masraflar vermezseniz ben ayrılıyorum diyin. Verirler.

50K çok komik bir rakam.
evet biliyorum, maalesef baya komik rakam hem de.