Cevaplar şaka gibi

Türk Kültürünü kavramamış birisi gelmiş insanlık değil Türklük demiş kısacası. Ablacım aç bakalım 3. Sayfa haberlerini gör bakalım Türk mü yoksa değil mi ?

Manevi duygularla milletin duyguları da sömürüldüğü için gençlerimiz artık maddi duygularla hareket ediyor. Bir iş yapacağın zaman Besmele ile başlarsın sonradan alacak verecek geldiğinde inşallah ile süreci uzatırsın. Bak ben mesela arkadaş zor durumda diye Manevi olarak destek olayım diye, Maddi destek sağladım. Kaç aydır paramı alacağım alamıyorum ? Şimdi Manevi duygularla başladığım eylemde niye Maddi olarak zarara uğruyorum ?

Sorularınıza gelecek olursa;

1. Maddi ve Manevi zorluk yaşayan insanların çoğalmasından ötürü bu tarz sorunlar çıkacaktır. Bende mesela metroda en ön sırada bekliyorum. Yaşlı birisi bana kaynak yapmaya çalışıyor. Şimdi yaşlı diye ses çıkarmasam başka bir gün yine kaynak yapacak o yüzden uyarıyorum.
2. Bu sorun genelde genç ve cahil olan kitlede var. Buna çözüm yok.
3. Ticarette dengesiz enflasyon sebebiyle olduğunu düşünüyorum. Eskiden Senede 1 zam gelmesi gereken ürünü 6 ay sonradan 3 ay'a inerse, ticarette bu tarz sorunlar olabilir.
4. Hizmet sektöründe siz bir işi "yapmak zorundasınız" diye karşı tarafı çalıştırırsanız. Yarın öbür gün bir talepte bulunduğunuzda "rica etsem" diyemezsiniz. Hizmet sektöründe zaten Şirket kendini düşündüğü için kendinizi çok sıkmanızı önermiyorum. İş yaptıracağınız kişiye karşı saygılı olursanız karşılığını alırsınız.
5. Bu sorun ilk ve orta döneminde okuyan çocuklarımızda daha fazla var. Sebebi de akran zorbalığı buna sorun yaratan da eğitim sistemidir. Çözümü de Ailede değil Toplum olarak çöze(medik) biliriz.