Merhaba,
Panel seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta var: öncelikle görsel ve panel hızı olarak değil de teknik olarak bu konuya baktığınız için
@Srylius; tebrik ederim.
- Kullanıcı Deneyimi Sitenin Hızı
Panel ne kadar hızlı çalışırsa çalışsın, bu doğrudan sitenizin hızına yansımaz. Panel biraz daha yavaş çalışsa bile (8–10 kat daha güvenli olan) bir panel tercih etmek, uzun vadede yaşanabilecek güvenlik problemlerini en aza indirecektir. - Popüler Panellerin Riskleri
CloudPanel, CyberPanel, CentOS Web Panel gibi ücretsiz/ucuz panellerin geçmişine bakarsanız; veri kaybı, güvenlik açıkları veya güncelleme sorunu yaşayan kullanıcıların deneyimlerini görebilirsiniz. Kurulum ve yönetim aşamasında yaşanan sıkıntılar, kısa sürede baş ağrıtabiliyor. - Birden Fazla Site Barındırma
Birden fazla site aynı sunucuda çalışacaksa CageFS (ya da benzeri izolasyon çözümleri) olmadan ücretsiz veya düşük maliyetli panelleri tercih etmek büyük bir hata olur. İzolasyon yoksa bir siteye giren saldırı, tüm siteleri etkileyebilir.- Tek site barındırıyorsanız izolasyon ihtiyacı esneme gösterir; daha esnek davranabilirsiniz.
- Ücret ve Performans Dengesi
- En uygun lisans maliyeti açısından Plesk öne çıkıyor.
- cPanel de yaygın ve stabil bir seçenek olsa da genellikle ekstra optimizasyon (örneğin Nginx reverse-proxy) gerektirebiliyor.
- İki ürün de aynı şirkete ait; her ikisinin de trial sürümünü kurup kendi donanımınızda benchmark (CPU, RAM, I/O performansı, sayfa yüklüme süreleri vb.) testi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
- Kendi Testlerinizi Yapın
Forumlarda kim ne derse desin, gerçek performansı ve yönetim kolaylığını ancak aynı donanım üzerinde birden fazla paneli deneyerek görebilirsiniz.- Deneme sürümlerini kurun,
- Gerçek trafik veya load test araçlarıyla stres testi yapın,
- Elde ettiğiniz verileri karşılaştırın,
böylece sizin için en doğru kararı verebilirsiniz.
ben örnek olarak rapor bırakıyorum siz de test ederek doğru sonuca varabilirsiniz:
https://report.wpbenchmark.io/1aI1ttjXI1/
Skorunuza bakmak için;
https://wpbenchmark.io/
Biraz uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.