tunahanertan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 hafta önce, bir kamu bankasında çalışan bir personel aracılığıyla elime 100’ü aşkın kişinin kişisel verileri geçti. Bu veriler arasında:
  • TC kimlik numaraları
  • Personel sicil numaraları
  • İsim-soyisim, görev yeri
  • Şube detayları gibi hassas bilgiler mevcut.
Bu durumu şahsi çıkar amacıyla değil, tamamen kamu yararı gözeterek doğrudan CİMER üzerinden hem KVKK hem de T.C. Cumhurbaşkanlığı’na bildirdim. Başvurularımın kayıtları elimde mevcut, ekran görüntüleri de alınmış durumda.

Ancak aradan geçen süreye rağmen ilgili banka yönetimi sessiz. Ne geri dönüş var ne bir soruşturma bilgisi, ne de bir işlem.
Ben artık sorumluluktan kaçınmak ve ileride “niye sessiz kaldın” dedirtmemek adına bu konuyu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Şu an sorum şu:
  • Bu kadar ağır bir veri ihlalinde, banka neden sessiz kalır?
  • Süreç ne kadar sürer, savcılık ya da BTK hangi aşamada devreye girer?
  • Bu verilerle ilgili bana da soruşturma açılır mı? (sızdıran ben değilim, yalnızca ileten kişiden gelen verileri raporladım)
Elinde tecrübesi olan, KVKK ya da BTK süreçlerine hâkim arkadaşlardan destek bekliyorum.
Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar yorum yapmasın, moderatör arkadaşlardan da rica ediyorum: üst moderatör onayıyla kapatma kararı verilsin, zira konunun ciddiyeti yüksek.

Saygılarımla.
Selam anlamadığım kısım size neden geliyor amaç ne