Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen bir arkadaş armut için benzer bir soru sordu. Ben biraz daha arttırıp soruyorum. O proje için bile milyon tller havada uçuşuyordu.

Netflix gibi bir sistemi web , televizyon ,tablet ve mobile (ios,android) kaça yapardınız?
Netflix gibi bir sistem mi? Hemen yapalım, öğleden sonra teslim ederiz... Şaka bir yana, bu iş öyle “kaç paraya yaparsın” diye sorulacak türden değil, “kaç yılını verirsin” diye sormak lazım aslında
Şimdi şöyle düşün: Sadece video oynatmak değil olay. Kullanıcı sistemi, abonelik altyapısı, içerik öneri algoritmaları (o meşhur “sana özel” kısmı), offline izleme, binbir çeşit cihaz uyumluluğu (web, iOS, Android, akıllı TV’ler, tost makinesi varsa ona da uyumlu), güvenlik, altyapı, CDN... Liste uzadıkça uzuyor.
“Basit haliyle” diyorsan, temel bir sistem (birkaç ekran, kullanıcı girişi, içerik listesi ve video oynatma) 2-3 milyon TL gibi bir rakama çıkabilir. Ama “gerçekten Netflix gibi” diyorsan, kusura bakma ama o noktada artık seninle yatırımcı olarak konuşmamız lazım 20-30 milyon TL ve üstünü gözden çıkarman gerek, o da yazılım tarafı. İçeriği, sunucuyu, ekibi, popcorn’u saymadım bile.
Geçen Armut’ta biri böyle bir sistemi 100 bin TL’ye yaparım demişti... Umarım yaptığı şey Netflix değil, Netflicks’tir