Rakamlar üzerinden örnek vereceğim. Kozmetik markamın cirosu ilk 2 sene çok güzel ivmelendi ancak 2 senenin sonrasında (Yaklaşık 1.5 senedir) tam olarak videoda bahsettiğiniz problemi yaşıyorum. Günlük 2000 kişiden fazla müşteri ürünlerimi görüntülemiyor. Örnek veriyorum günlük 20k ciro yapıyorum diyelim ortalama olarak, bu hiçbir gün 35k yı da görmüyor 5k yı da görmüyor. Ne hikmetse ne yaparsam yapayım ciro ve sipariş sayısı hep aşağı yukarı aynı. Örneğin günde 50 sipariş alıyorsam hepsi yeni müşteri olsun, 1 sene sonra o 50 siparişin yarısı düzenli müşterimiz olsa yeni müşteri sayısı da 50 den 25 'e düşüyor yine sipariş sayısı 50 olarak sabit kalıyor. Dışarıdan trafik de çeksen aynı, reklamları abarta abarta versen de aynı. Genelde bu durum şöyle de oluyor ; Trendyol seni öyle bir ciroya sabitliyor ki ne kazandığın para seni batırıyor, ne de daha fazla reklama yatıracak kadar fazla kazandırıyor. Hep kendini ve stoklarını devam ettirebileceğin şekilde ciro ile devam ediyorsun ne artıyor ne de düşüyor. Ancak başta da belirttiğim gibi ilk 1-2 sene genelde sabit kalmıyorsun bir artış yakalıyorsun ancak belirli bir hacimden sonra o ciro sabitleniyor. Dediğinize kanıt olabilecek diğer bir hususu dile getireyim; Geçtiğimiz kasım ayında bir ürünümüz kendi kategorisi içerisindeki çoğu dev markaların arasından sıyrılıp en çok satan ilk 3 e girdi körfez bölgesinde. Birleşik arap emirliklerine, arabistana günde 100 adet bir ürünümüzden satıyorduk. Bahsetmiş olduğumuz günlük ortalama 50 siparişimiz 100+ siparişleri aştı ve tamam dedik artık bu saatten sonra buradan yürür gideriz. Ne hikmetse 1 ay sonra Trendyol bizim ürünümüzü yurtdışında satışa kapattı

kapatma sebepleri ürünün gümrükte sıkıntı yaşadığıydı, ne hikmetse aynı kozmetik ürünü, aynı isimle aynı işlevle bir çok marka satmaya devam ediyordu ve bizim ciro tekrar eskisine geri sabitlendi, büyümeye izin verilmedi. Çözüm bulamadım ben ne yazık ki ne yaptıysam. Dediğinizi destekleyecek bir diğer husus da şu olabilir. 15 Kalem ürünle 15-20k ciro yapıyorsam ürün çeşidimi 25 e çıkarttım yine aynı ciroyu yapıyorum, bu seferde eskiden satan ürünün satışı azalıyor yenisi satmıyor, ya da eskisi satıyorsa yenisi satmıyor ancak ciro yine aynı kalıyor. Umarım bir çözüm bulmuşsunuzdur bu duruma hukuki boyut dışında belki de vardır bir yolu diye umuyorum.