Bu emlak sektörü, beyaz eşya satmaya benzemez hocam. Bu konuda reklamın yetersiz kalacağını düşünüyorum. Şuan emlak piyasası zayıf. Hatta reklam mantıklı olabilir evet, ama reklamı çok mantıklı yapmak gerekir, sosyal medyada yapılan reklam bu konuyla çok alakasız olur. Mesela emlakçılık yapılan bölgedeki belediyenin reklam panolarına reklam afişleri yaptırılabilir. Çünkü anladığım kadarıyla Sarıyer bölgesindeki villalara hitap ediliyor. Ve sahiplerinin hepsi sosyal medya kullanan kişiler değillerdir diye tahmin ediyorum. O bölgedeki reklam panoları daha doğru olur.
Emlak sektörü benim şahsi düşüncem şu şekildedir; Her ne kadar da reklam yapılsa bile yetersiz kalır, bu iş çevre işi, çevren yoksa nasibini beklersin, ama çevren varsa ve herkes senin emlakçı olduğunu biliyorsa mutlaka senin ayağına geliyorlar zaten
hocam buralı değilim normalde ve çok fazla çevrem yok ancak mevcut çalışanlardan fazla pazarlama yetkinliğim bar bunu biliyorum. Mevcuttakiler çoğunlukla ilan sitelerine girip bekliyor, ben öyle yapmayacağı
Zamanında birisinden seminer almıştım.
Uzun hikayeyi kısaltayım, sosyal medyanızda reklamınızı yapmayın, şehrinize değer katın, insanlara değer katın, ondan sonra müşterilerin gelmesini bekleyin demişti.
Villa sahibi müşterilerin evini damacana üstüne reklam koyan birisine emanet edeceğini düşünmüyorum.
hocam bu fikir aklıma geldiğinde 10 gün önce falan bir çalıştay oldu İstanbul’da, bakan yardımcısı geldi. Bir çok sektörün önde geleni oradaydı. Kime söylesem fikri benden tasarımın resmini isteyip eğitimlerinde kullanacaklarını söylediler. Ben de en az 5 farklı yetkin kişiye ilettim. Villa sitelerine, kafana göre giremiyorsun. Kapıda güvenlik var. Onlarla muhabbet edip kartvizit falan bıraksam da yeterli olmuyor. Dijitital olarak reklamlar yapıyorum ama fiziki olarakta metodlar denemeliydim ve dediğim gibi birçok kişinin onayını aldı bu fikir ve orijinal/mantıklı görüldü.
ve yukarıda saydıklarım sadece biri su yolu : )