Kenarda altında 450k kadar bir param var fuzul evim eminevim gibi firmalara yazılarak 1m TL değerinde araba almak ne kadar mantıklı? Aylık 10 15k kadar ödeme yapmayı düşünüyorum faiz olmadığı için erken alırsam elimde yatırım amaçlı araba olmuş olacak. Yada başka bir öneriniz var mı? Amacım ev almak ama imkansızlaşıyor her geçen gün
KatılımEvim öneririm. Banka kurulumu içinde başvurusu oldu, oldukça güçlü firma. 1 milyona 80-90 bin tl dosya masrafı ile araba sahibi olabiliyorsun.
Bunu şu düşüncelerle çeşitlendirmek lazım.
Anladığım kadarı ile ev için bütçeniz uygun değil.
Arabanız yok ise ve ihtiyaç ise alın.
Bu yaşınıza kadar arabanız olmadıysa ve hevesiniz var ise alın. Her şey yatırım değil. Zamanı yaşa da göre yaşamak gerek.
Araba alacaksanız kazancınıza göre masraflarını karşılayabilecek bir araba alın.
Altın her yılın yatırımı derim. 1 gram olsa bile alın. İhtiyaç olduğunda bozdurur farklı şekilde değerlendirin. Orta vadede bu şekilde tavsiye edebilirim.
Toprak şu sıra durağan.. İlçe çevrelerinde ucuza kapatıp bekleyebilirsiniz.
Euro bir miktar tutabilirsiniz. Şu saatten sonra pek getirisi olacağını düşünmüyorum ama en azından paranız o kısımda korunaklı durur.
Borsa ve coin işleri uzak durun. Kazanıyorum diyen bırakın o kazansın. Tek atım haklarınızı bunlarla risk etmeyin.
Bu söylediklerim kasa çeşitlendirmesi ama uzun vadede sizi bir noktaya taşır.
Nereden mi biliyorum ? Ben uyguladım evimde var arabamda
Umarım paranız katlanarak büyür.