CanDostu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir şey merak edip Google'da aradınız. İlk yaptığınız şey başık ve açıklamasına bakmak oluyor. Başık ve/veya açıklamanın merak ettiğiniz şeyle ilgili olduğundan emin olup linke tıkladınız. Daha sonra içeriğe baktınız ve istediğiniz bilgiyi alıp çıktınız.

Yukarıda yazdığım şeyi yaparken, webmasterlarda dahil kimse bunu yapay zeka mı yazdı. Yapay zeka yazmışsa hiç girmeyeyim demez.

Google kullanıcılar ne isterse onu vermeye çalışıyor. Yani içeriği yapay zeka mı oluşturmuş, yoksa insan mı diye Google ilgilenmez. İçeriğin kalitesi, verimliliği, geri dönüşümü ve sitede kalma süresi gibi daha birçok etken vardır. Bunların tümü ve daha fazlası seodur.

Bu yazdıklarım sadece txt, yani metin içerikler için geçerlidir. Youtube'da yapay zeka etkisi mevcuttur. Örneğin ben bile Youtube'da yapay zeka ile oluşturulmuş ses olduğunda hemen videoyu kapatıyorum. Çünkü görüntü fazla rahatsız etmese bile ses rahatsız ediyor, samimi gelmiyor. Benim açımdan robot süpürgemi izlemekle Youtube'da video izlemek arasında fark yok.
Bazı konularda yapay zeka katma değeri yaratmıyor... Özellikle kişisel görüşe dair konularda ve aff marketing'de...