Bi Samsunlu olarak tek söyleyeceğim şey, proje zaten başından beri yasaktı avm açılmadan bile bir kere daha heyelan olmuştu. Önlem alınmadı alıncağını da sanmıyorum. Kaç kere kayalar düşüp yolları kapattı etti. Allah rahmet eylesin..
Heyelana önlem alınmaz, o civara yerleşim yeri kurmayacaksın. Tek çözüm yolu bu. Heyelan afeti, toprağın metrelerce altından aşağı doğru kayması. Ağaçlandırma erozyonu önler. Istinat duvarı yapsan, o daha çok kaydırır.
Samsunda yaşayanlar iyi bilir buranın tam maximum 500m 1km ötesinde heyelandan kapanan bir yer daha vardı ve halen kalıntıları duruyor.Burası dağlık ve yağmur yağdığında o dağ gibi yerden suyun şelale gibi aktığını görebiliyorsunuz.Tamamen proje hatası vefat edenlere Allahtan rahmet tedavisi sürenlere ise şifa dilerim.
Bende Samsunlu birisi olarak ekleme yapayım
Bu durum ilk defa olmuyor o bölgede sürekli ufak tefek taşlar kopuyor fakat ne hikmetse kimse önlem almıyor. Sadece bu değil bakınız:
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/s...gordu-42720276 her hafta cuma günü bu mezarlığa giderim 2.5-3 ay olacak sanırım halen daha bir düzeltme yapmadılar olduğu gibi duruyor
Mezarlığın yarısı kaymış durumda bunu nasıl düzeltecekler çok merak ediyorum bu durumun suçlusu da Samsunlu hemşerilerim biliyor o dönemin belediye başkanın suçu kayınbiraderi arsasını satamadığı için belediye satın alıyor ve mezarlık yapıyor

ağaçlandırma da yapmadıkları için yolları da düzgün olmadığından sonuç ortada
Ne yazık ki Samsun hakettiği değeri görmüyor şuan ki duruma baksanıza yıllardır bu heyelan riski olan yer lovelet alışveriş merkezinin olduğu yer hiçbir şekilde önlem almadılar en sonunda olan oldu Allah rahmet eylesin demekten başka birşey kalmadı geriye
Bilgilendirmelerden dolayı çok teşekkürler hocalarım. Samsun'da yaşamıyorum fakat alınan ve paylaşılan bilgilere göre o bölgede yaşayan çoğu kişi heyelanların sıkça yaşandığını biliyorlarmış. Gerçekten söyleyecek söz yok.. Hayatını kaybeden bir baba ve iki çocuğuna tekrardan Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun geride kalan anneye Allah sabırlar versin inşallah..