Ben sizlere test reklam hazırlayabilirim ücretini de içine yüklerim hocam yazılımcısınız dilerseniz bot yaparak test edebiliriz. Ben belirttiğim yöntemi kullanarak geçersiz tıklamalara ücret ödemekten kurtulduğumu anlatıyorum.
Neticede yaptığım yöntem ile müşteriler hiç mesaj alamamak yerine müşterilerden mesaj alıyor. Maliyetsiz işlem yaptırmakla bir ilgisi bulunmuyor. Tıklama ücreti kesilir fakat en azından Google'ın yöntemi "dönüşüm verme ihtimali yüksek diyip o kullanıcıya yüksek teklif verir. EBM'de aynı botla gerçek müşteriye aynı değeri vermez
Sadece dönüşümlere ücret ödeme konusunda kaynak:
https://support.google.com/google-ad...unutmay%C4%B1n.
Dönüşüm olduğunda ödeme yapmak istiyorsanız sınırlı kampanya türlerinde geçerlidir.
burada yazan dönüşüme göre ödeme yapabilirsin diyor ama yine aynı şey.
Yani 1000tik ile 1 dönüşüm elde ederse dönüşüm başına 1000₺ yazar.
1000tik başına 10 dönüşüm elde edersen dönüşüm başına 100₺ yazar.
her iki durumda da baz aldığı fiyatlandırma 1000tik ücreti 1000₺ ise ikisinde de aynı fiyat çıkar.
dönüşümün amacı zaten bana gerçek müşteri gönder demektir. Yani bu gelen müşteri bak dönüşüm yaptı Google bana bu tarz müşteri gönder. diyorsun.
Google da bunları analiz eder, sonra bir bakar;
-18 yaş ustu
-İstanbul
-Erkek
Vs vs gibi bir çok detayı var, bunlar yüksek dönüşüm oluşmuş ben bu siteye bu tarz kullanıcı gönderiyim der. Sonuç alarak bir süre sonra istemiş olduğunuz düzeyde gerçek kullanıcılara ulaşırsınız ve maliyetiniz düşer. Dönüşünüz artar.
Dönüşümün amacı sadece budur. Google a istediğiniz kullanıcı tipini bildiriyorsunuz aslında.
illa test edin diyorsanız, reklamı açın dönüşüm açın ve sitenizi komple kapatın. Google yine tik başına maliyet yazar. Sitenizle ilgilenmez çünkü, çalışıp çalışmadığına bile bakmaz. (Belirli zaman aralıklarında tarar, politikaya uygun olup olmadığını tespit etmek için, ondan bahsetmiyorum)
Bundan kurtulmanın yolu bizce,
- Araç kiralama kelimesinde reklam cikiyorusunuz ve bu kelimeye yoğun bir tik var ve dönüşüm az ise;
Bu kelime yerine Sabiha Gökçen Araç Kiralama gibi alt kelimeler ekleyin. Ana kelimeyi kapatın.
- İlla Araç kiralama kelimesinde çıkmak istiyorsanız o zaman analiz yapmalısınız. Örneğin;
-İstanbul dan Desktop tan 10bin tik gelmiş ama 1 dönüşüm o zaman İstanbulu saf dışı bırakın desktop saf dışı bırakın.
biz en az 20milyon$ reklam harcadık belki bugüne kadar en güvenli yöntem bunu bulduk, size saldıran botun çalışma sistemini analiz ederek o tip kullanıcıya reklam göstermeme.
Farkli bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bizde öğrenmiş oluruz.