Arkadaşlar Google ads reklamlarında Google tıklama başı ücret keser. 1 istisna hariç. Hesapta yeterince dönüşüm sayısı var ise görüntülü reklam formatında dönüşüm başı ödeme seçeneği mevcuttur. Onun haricinde en fazla kullanılan arama ağı reklamlarında kesin olarak Google reklama tıklama başı ödeme keser.
Sizin dönüşümleri siteye kurmanız ve reklam ayarını dönüşüm odaklı yapmanız bunu asla ama asla değiştirmez. Ayarlarını dönüşüme göre yapılması Google ye ödemeyi dönüşüme göre al demez. Dönüşüm kurmanız ve reklamı dönüşüme çevirmeniz Google nin her dönüşüm yapan müşterinin davranışlarını geçmiş aramalarını konumunu vb anlayıp ilerleyen süreçlerde benzer kişilere reklamı daha çok sunmaktır.
Arkadaşın saldırı engelleme taktiğine gelirsek, Google js kodlarını reklama tıklayan kullanıcının davranışlarını izlemek için kullanır. Türkiye'de belki milyonlarca kişide reklam engelleyici uzantılar uygulamalar var. Emin olun ki bu beklentiler ilk önce Google kodlarını engellemektedir. Ozaman bu mantıkla hareket edersek Google zaten reklama tıklayanlarin yarısından çoğunda para almıyor bizden(ironi).
Bir araştırma da okumuştum Google nin en büyük kazançlarından biri Google ads platformu diye. Google bile kendisi için bu kadar önemli bir platform da sahte tıklamayı engelleyemiyor.
Yinede arkadaşı çok tebrik ediyorum çünkü böyle bir taktik bildiğini düşünen her insan bunu ücretsiz olarak paylaşmaz. Gerçekten tebrik ederim.
https://support.google.com/google-ad...unutmay%C4%B1n.
Bir önceki mesajımda da belirtmiştim kaynak olarak url ekledim bahsettiğim yöntem "görüntülü reklam ağı" kampanyasındaki verdiği kusursuz performansı arama ağında beklememeliyiz.