Merhaba,

Öncelikle şahsı geçen kişi bir çok kişiyi çok zor duruma sokmuş Türkiye’de aranma kararı olduğunu bildiğim birisi.

şahıs başka insanların kimliğine bürünerek kredi/dijital platformlarda hesap açmakta,
Aynı zamanda e-devlet gibi resmi kurumları kopyalayıp insanların bilgilerini çalıp işlemler yapıp bilgileri satmakta.

Bu kişiye kripto satışı yaptım bir çok farklı hesaptan bana para gönderdi bende kripto olarak parayı iade ettim.
para gönderim yaptığı hesapları ablam, kız arkadaşım, arkadaşım diye tanıttı.

yukarıda vermiş olduğum bilgileri ifade için karakoldan çağırıldıktan sonra tamamen kendi araştırmam sonucu bulduğum ve kişinin ismini soyismini bulduğumu belirtmek isterim.

Henüz daha ifade vermedim, suç duyurusunda bulunacağım bu konuda bilir avukatların desteğine ihtiyacın var.
Şahıs Türkiye de yaşamamakla birlikte Türk vatandaşıdır.
Yaptığı illegal işler ulusal suçlara girmekte ve Ülke vatandaşlarının bilgilerini izinsiz kullanıp, kişiler adına kredi çıkartıp Türkiye’de kendini o kişilermiş gibi tanıtıp kriptoya çeviriyor veya faaliyetleri sırasında bu bilgileri kullanıp bir çok şey satın aldığını tespit ettim.

kişinin tam olarak kimliğini belirledim.
Kişi hakkında tam olarak tüm bilgilere sahibim.
Kişinin yaşadığı ülkeyi ailesinden birinden tanıyormusunuz burada mı yaşıyor diye teyit ettim.
Ardından ailesinden konuştuğum kişiye numaramı verdim anne veya babası bana ulaşması için.
Ancak ailesi isim benzerliğidir diyerek bana ulaşmamıştır bu da yüksek ihtimal kişinin aranması ve yakalama kararı olduğu için evlerine bir çok kez kişinin orada bulunup bulunmadığına dair polis gitmiştir.
Bu yüzden ailesininde bilgisi olup, bilinçli bir şekilde inkâr edip bana ulaşmadığını anladım.

bu kişi yüzlerce Türk vatandaşını belkide binlercesini dolandırmış onlarca kişiyi kullanıp yaptığı dolandırıcılıkları bu insanların üzerine atmıştır.
Kişinin aynı zamanda ismi bilinmeyen lakabı ile dosyası olduğunu da öğrendim.
Benim araştırmalarımı yaptığım süreçte bir çok kişinin de canını yaktığını ve bu kişinin kim olduğunu bilmeyip suçlu durumuna düşen bir çok insan olduğuna eminim.

Avukat arkadaşlar bu konuda ne yapmam gerektiğini detaylı bir şekilde yazabilir ise sevinirim.