ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok hızlı değişir bu sektörde herşey

25 sene önce yahoo batmaz diyorlardı, ondan önce altavista, şuan google.

Yapay zeka alanında google'ın çok ciddi rakipleri olduğunu düşünmüyorsanız tekrar araştırın isterseniz google üzerinden onlarca sayfa gezip yapın bu araştırmayı, isterseniz bir ai aracına sorun sizin yerinize yapsın size sonucu sunsun.

Siz o ai lar arama moturu olarak google'ı kullanıyor zaten diye birşeyi savunuyorsunuz. Bende size diyorumki google olmazsa yandexi kullanırlar, bing i kullanırlar, duck duck go kullanırlar. Hepsinimi batırdılar bu dünyanın en zor işi değil örümcek oluşturup siteleri indexlemek kendi sistemlerini kurup indexlerler.

Google'ın yeteneği tüm interneti indexlemek değil, onları doğru sıralamak. Şuan kaybettiği şey bu, yapılan eleştiriler de bununla alakalı.

Siz bazı kelimelere takılı kalmışsınız, ben orada parantez içinde zaten ai entegrasyonunu doğru yaparsa lider kalmaya devam edebilir anlamında belirtmişim.

Ayrıca evet yaprak kımıldamaz çünkü batma dediğimiz şey anlık bir eylem değildir, süreçtir. Şuan devam eden sürecin sonucu olur batış.

Siz reklamveren olarak gelirlerin yavaş yavaş azaldığı verdiğiniz paranın karşılığını alamamaya başladığınızda hayır google en büyüğü oraya reklam vermeye devame deceğiz mi dersiniz?

Değişim kaçınılmaz, eğer google ısrarla bazı siteleri üstte gösterme çabasından vazgeçip daha mantıklı sonuçlar için kendi yapay zekasını sonuçlara dahil ederse lider kalmaya devam edecektir. Sizde söylüyorsunuz çok ciddi alışkanlık durumu var burda. Google'ı burdan batırmak çok büyük başarı olur.

Ama yinede tekrarlıyorum hiçbir şirket vazgeçilmez değildir, (google 'ın search ten ibaret olmadığını zaten edit kısmında ben belirtmişim)
Google benim babamın oğlu değil benimki pek savunma değil de biraz gerçekler üzerinden konuşmak aslında.

Hep ihtimaller üzerinden konuşuyoruz ancak benim net olarak ifade etmek istediğim kısım bu tarz search hataları, yanlışları veya mantıksızlıklar her zaman oluyordu ve olmaya da devam edecek.

Şuanda Google tarafında yer alan data ne yazık ki kolay kolay diğer arama motorlarının elde edebileceği veya yakın denilebilecek sürede elde edebileceği boyutlarda da değil.

Google tarafını ben bir nebze dijital ortamın mafyası olarak da görüyorum.

Yani dünyanın en zengin insanlarının yönetiminde bir nevi.

Zaten bu insanlar buna rakip çıkmasına izin vermezler.

Çıksa da bir şekilde domine ederler.

Biz biraz abartıyoruz. Bir search sonucu bize mantıksız geldi diye Google tarafının biteceğini ifade etmek bana çok saçma geliyor açıkçası

Birçok yerde bu ifadeler dönse de, ben bu arama sisteminin çok uzun bir süre boyunca devam edeceğini düşünüyorum.

Çünkü Google tarafında aramaların azalması demek gelirlerinin ciddi bir oranda düşmesi demek.

Bu nedenle sisteme ayak uydururlar ancak oradaki arama mantığını bitirmezler.

Genede zamana bırakacağız ve ilerleyen süreçte (5 - 10 Yıl) göreceğiz neler olacak